SAGA O PRASADI

POLICIJA UŠLA U TRAG SVINJAMA KOJE SU NESTALE U NEZAPAMĆENOJ KRAĐI! 'Dio smo ih našli na privatnim farmama, daleko od mjesta krađe'

Čakovečka policija izvijestila je da je prije nekoliko dana, zahvaljujući dojavama građana - pronašla 195 svinja ukradenih čakovečkoj mesnoj industriji Vajda. Svinje su pronađene na privatnim farmama na području Osječko-baranjske županije. Navodno su ih prodavali u pola cijene - tisuću kuna za stokilaše, javlja HRT.

- Svinje su vraćene predstavniku Vajde i policija moli građane da joj se jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o tome gdje bi se moglo nalaziti još petstotinjak svinja. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a protiv vlasnika farmi podnosi se kaznena prijava, izjavio je za HRT glasnogovornik međimurske policije Radovan Gačal.

Podsjetimo, mesna industrija Vajda iz Čakovca perfidnom operacijom ostala je početkom ovog mjeseca bez 723 svinje, za koje se pretpostavljalo da su najvjerojatnije završile na crnom tržištu mesa. Počinjena šteta je 1,6 milijuna kuna.

Kooperantu, EKO Farmi Ves životinje su isporučili u svibnju, a nakon tri mjeseca plaćanja hrane i veterinara dočekao ih je - prazni svinjac.

Član Uprave Vajde Vilim Simon rekao je kako je u svibnju ta tvrtka potpisala Ugovor s Igorom Vukovićem i Šteficom Vincek. Ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika i odojci su isporučeni. Tri je mjeseca Vajda isporučivala smjesu, plaćala veterinare svom kooperantu u Martinskoj Vesi. I kad su početkom kolovoza 723 svinje trebale biti vraćene - svinjac je bio prazan. Mještani su primijetili da se kamionima odvoze životinje.

Tvrtka Vajda je podnijela kaznenu prijavu. Svinje su označene i Vajda ima njihovu dokumentaciju. Sumnja se da je riječ o tzv. svinjskoj mafiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2022 16:45