REAKCIJA

POLICIJA 'Utvrdili smo da stranica koja je objavila osmrtnicu Ćire Blaževića više ne postoji, nećemo više ništa poduzimati'

 
Ćiro Blažević i lažna osmrtnica
 Željko Puhovski / Hanza Media

Nakon što je po društvenim mrežama počela kružiti lažna osmrtnica Ćire Blaževića, od PU zagrebačke potražili smo odgovor na pitanje da li su nešto poduzeli po tom pitanu.

- Po zaprimaju upita pretragom otvorenih izvora pronađeno je više objava navedene osmrtnice na novinskim portalima kojima se navodi kako je za širenje lažne objave zaslužna određena stranica na društvenoj mreži. Međutim, stranica na društvenim mrežama je uklonjena i više nije vidljiva te stoga u ovom trenutku nije moguće utvrdili više detalja vezano uz samu objavu - kažu iz zagrebačke policije te dodaju kako su tijekom današnjeg dana stupili u kontakt s Miroslavom "Ćirom" Blaževićem koji im je toj prilikom izjavio da navedenu objavu smatra humorom i nevažnom stvari te da se ne osjeća ugroženim niti želi podnositi bilo kakve prijave protiv osoba koje su to objavile.

Temeljem do sada prikupljenih saznanja ističu iz PU zagrebačke, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela ili prekršaja te nije potrebnom daljnje poduzimanje mjera i radnji oko navedene objave.

Za komentar o objavi osmrtnice pitali smo danas i Blaževića koji je pak odgovorio u svom stilu.

- Sine, umro sam, ti razgovaraš s duhom - nasmijao se te rekao kako bi volio sresti čovjeka koji je napravio obavijest i stisnuti mu ruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:26