KORONA PARTY

Policija: Zaprimili smo dojave o okupljanju u Varšavskoj, izvijestit ćemo Inspektorat

U Zagrebu je, prema snimkama objavljenim tijekom dana na društvenim mrežama, sinoć održan još jedan korona party
Ilustracija
 Vlado Kos/Cropix

U centru Zagreba sinoć je organiziran još jedan korona party, a iz zagrebačke policije u nedjelju su potvrdili kako su zaprimili dvije dojave o okupljanju građana u Varšavskoj ulici te će o zatečenom stanju obavijestiti Državni inspektorat.

"Policijska uprava zagrebačka je u subotu u vremenu od 20 do 22 sata zaprimila dvije dojave građana u odnosu na navedeno mjesto u Varšavskoj ulici. O zatečenom stanju i svemu utvrđenom, Policijska uprava zagrebačka obavijestit će Državni inspektorat", potvrdili su kratko Hini.

U Zagrebu je, prema snimkama objavljenim tijekom dana na društvenim mrežama, sinoć održan još jedan korona party. Pozvana je i policija, no okupljene nije rastjerala nego napisala prijave.

Predstavnica stanara Ankica Jerelle čiji je stan iznad spornih lokala iz kojih je treštala glazba pozvala je policiju, a za RTL je večeras izjavila kako je bilo očajno.

"Očajno, što drugo reći. Bila je jaka glazba, a ljudi valjda 200", kazala je dodavši da je ona pozvala policiju otprilike pet minuta do 22 sata.

Sve je, rekla je, počelo još poslijepodne.

"Najprije su slavili neki rođendan, a iza toga je bilo... Policija je došla oko pola 11", pojašnjavala je Jerelle.

Buka je, po njezinim tvrdnjama, bila takva da "ne da se nije moglo spavati nego ni televiziju gledati".

"Policija je puževim korakom išla ispred haustora, nisu mogli autom proći, bili su u autu. Oni su na policiju išli, gosti, dobacivali, snimali policiju", prepričavala je Ankica Jerelle.

Iz lokala iz kojeg se čula glazba poručili su, kako prenosi RTL, da sve rade po propisima.

"Mi već osam godina puštamo house glazbu koja je stišana u skladu sa svim odlukama Stožera. Pridržavamo se svih epidemioloških mjera i naše stolove držimo razmaknute, baš kako bi trebalo biti. Zaista je u jednom trenutku došlo previše ljudi, no mi ne možemo tjerati ljude na cesti, nismo mogli reagirati bolje na ovo", kazao je zaposlenik ugostiteljskog objekta Marko Štagljar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2022 19:55