MUP ISTRAŽUJE

Policiji kraj Splita prijavljena dva pokušaja otmice djece, spominju se dva automobila

Mala se prepala, počela trčati i uspjela pobjeći, imao je kapu, sunčane naočale i medicinsku masku, stoji u opisu događaja

Ilustrativna fotografija

 Donsmith/Alamy/Alamy/Profimedia/Donsmith/alamy/alamy/profimedia

Nove uznemirujuće obavijesti o pokušajima otmice djece pojavile su se na društvenim mrežama i šire se aplikacijama među zabrinutim građanima, posebice roditeljima. U rasponu od deset dana dvije djevojčice doživjele su istu situaciju da h je muška osoba vabila u automobil slatkišima, piše Slobodna Dalmacija.

Prijavljeno je kako se i jedan i drugi incident dogodio na solinskom području, a obje djevojčice bile su dovoljno prisebne da pobjegnu na vrijeme. U opisu događaja koji kruži u porukama navedeno je i kako izgleda jedan muškarac.

"Prekjučer je prijateljičinu kćer, koja ide u 5. razred, gore gdje žive, između Salone i Ninčevića, neki luđak nagovarao da mu uđe u auto, mala se prepala, počela trčati i uspjela pobjeći, imao je kapu, sunčane naočale i medicinsku masku tako da ništa od fizionomije nije skužila, ništa, jedino je vidjela da su dubrovačke tablice, prijateljica je prijavila policiji pokušaj otmice i rekli su joj da postoji već prijava slična za dubrovačku tablicu pa razglasite okolo jer u medijima nema ništa".

Slobodna Dalmacija krenula je u provjeru ove priče na terenu. Saznali su od više osoba da se radi o dvije prijave na temelju izjava djevojčica od 12 godina.

- Jedna djevojčica je rekla kako se radilo o Mercedesu i Volkswagenu dubrovačkih registarskih tablica - ispričala je mlada mama iz Solina, a druga je imala detalj više.

- Nije tako, drugi automobil, Volkswagen, nije imao dubrovačke, nego splitske tablice. Nisu bili kombiji - pojasnila je.

Nakon toga poslan je upit nadležnima za sprječavanje kaznenih djela i otkrivanje počinitelja u policijskoj upravi.

- Policijska postaja Solin u proteklih 10 dana zaprimila je dvije informacije u kojima je navedeno da je nepoznata osoba pozivala dijete u vozilo. U oba slučaja navedeno je kako nepoznata osoba nije izlazila iz vozila i nije bilo nasilnog pokušaja stavljanja djeteta u vozilo. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje kako bi utvrdili sve točne činjenice i okolnosti zaprimljenih informacija - napisali su u odgovoru iz PU splitsko-dalmatinske

Također su istaknuli da svaku prijavu shvaćaju ozbiljno, ali da se dosad, nasreću, niti jedna nije pokazala istinitom.

- Napominjemo kako na području PU splitsko-dalmatinske, otkad smo ustrojeni kao policijska uprava, nismo imali događaj otmice djeteta, ali svakoj ovakvoj informaciji pristupamo ozbiljno i utvrđujemo njezinu istinitost - istaknuli su iz splitske policije.

U redakciju Slobodne Dalmacije u četvrtak iza 14 sati došao je mail istoga sadržaja kao i tekst koji se širi društvenim mrežama - isti je priložen ispod teksta.

image

Mail koji je stigao u redakciju Slobodne Dalmacije

Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 17:48