KRIJUMČARENJE LJUDI

POLICIJSKA AKCIJA KOD SINJA Zaustavili dva automobila iz Srbije, putnike ekspresno deportirali, a vozače uhitili

Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Petoricu mladih Pakistanca otkrila je u srijedu policija nedaleko Sinja u dva automobila srpskih nacionalnih oznaka, te je uhitila dvojicu srbijanskih državljana koji su ih prokrijumčarili u Hrvatsku, a migrante je predala policiji u BiH iz koje su i prešli granicu.

Splitsko-dalmatinska policija u četvrtak je izvijestila kako su policajci sinoć tijekom kontrole vozila na području Sinja zaustavili Alfa Romeo srbijanskih registracija koji je vozio 33-godišnji Srbin, a na zadnjem sjedištu sjedila su trojica stranih državljana za koje je naknadno utvrđeno da su Pakistanci u dobi od 19, 26 i 30 godina.

Nedugo zatim policija je zaustavila i Ford Fokus, također srbijanskih nacionalnih oznaka, koji je vozio 34-godišnji državljanin Srbije, na čijem su zadnjem sjedištu zatečena dvojica Pakistanaca u dobi od 16 i 42 godine.

Svi su privedeni u sinjsku policijsku postaju, gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje.

Srbijanski vozači kazneno su prijavljeni zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH te su predani pritvorskom nadzorniku.

Petorici Pakistanaca su po Zakonu o strancima izdana rješenja o protjerivanju sa zabranom ulaska i boravka u RH i Europskom gospodarskom prostoru (EGP) u trajanju od dvije godine, nakon čega su predani policijskim službenicima BIH, iz koje su i ušli u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:01