SOLI NA REP

Policijska akcija u Beogradu: Opet neuspješno tragali za Goranom Hadžićem

 Aleksandar Dimitrijević/CROPIX

BEOGRAD - Pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a Republike Srbije pretresaju dvije lokacije na kojima se nalaze kuće bliskih rođaka haškog optuženika Gorana Hadžića - javilo je u srijedu srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine.

Potraga za 52-godišnjim Hadžićem krenula je po naredbi tužitelja za ratne zločine i koordinatora Akcijskog tima Vladimira Vukčevića. Cilj akcije je, kako se navodi, potraga za dokazima i tragovima koji bi ukazali na osobe koje moguće pomažu u Hadžićevom skrivanju i koji bi mogli pomoći u lociranju i pronalaženju bivšeg predsjednika tzv. Republike Srpske Krajine (RSK). O drugim detaljima akcije nije se moglo ništa pobliže doznati.

Iz Tužiteljstva u Beogradu podsjećaju kako je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju 2004. godinu optužio Gorana Hadžića za zločine protiv čovječnosti, te kršenje zakona i običaja ratovanja.

U optužnici se, među ostalim, navodi da je Hadžić kao predsjednik tzv. Sprske autonomne oblasti (SAO) Slavonija, Baranja i zapadni Srijem i nakon toga kao predsjednik tzv. RSK sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu „kao suizvršitelj tijekom oružanih sukoba u Hrvatskoj“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 05:36