IZVIDI U TIJEKU

Policijska intervencija u blizini famoznog ‘Kluba‘ u Slovenskoj: Netko se ‘uselio‘ u prostor koji je nekad koristio HDZ

Bilo je samo pitanje vremena kad će netko ući u taj prostor koji zjapi prazan, rekla je jedna od stanara.

Dolazak policije u prostor.

 Čitatelj

Dvosobni prostor s čajnom kuhinjicom i toaletom od 50-ak kvadrata na atraktivnoj zagrebačkoj lokaciji na samom uglu Slovenske i Ulice Grada Mainza danas kasno popodne posjetila je policija. Naime, oko 17.20 sati zaprimljena je dojava građana da su se nepoznate osobe uselile u prazan prostor koji je u vlasništvu Grada Zagreba. Policijski službenici su vrlo brzo pristigli na mjesto intervencije te obavili razgovore s osobama koje su zatekli u tom prostoru.

Iz PU zagrebačke su nam potvrdili postupanje temeljem dojave s napomenom da su u tijeku izvidi kako bi se utvrdilo o čemu je riječ.

U razgovoru sa susjedima doznali smo da je svojedobno taj prostor koristila stranka HDZ kao i Društvo za sportsku rekreaciju Črnomerec.

- Bilo je samo pitanje vremena kad će netko ući u taj prostor koji zjapi prazan. Potres je zgradu koja je iz 1904. godine, dodatno još načeo, ali svejedno to ne može biti prepreka obitelji bez krova nad glavom da se snađe i potraži utočište. Vidjela sam jednog dečka kako je unosio neke stvari, ali sve mi je to izgledalo kao kad se useljavaju skvoteri - ispričala nam je jedna stanarka zgrade. Druga kaže da je s tim gradskim prostorom uvijek bilo problema u smislu plaćanja računa, kao i kad su se skupljali potpisi dok su se izvodili radovi nakon što bi pukle cijevi.

- Grad Zagreb je maćeha svojim nekretninama, a to pokazuje i ovaj prostor koji trune, umjesto da na njemu Grad simbolično zarađuje. Kad su se trebale sanirati cijevi, ući u lijevi dio koji je koristio HDZ bila je nemoguća misija. Bilo je jako teško doći do ključa. Nikako nismo uspijevali doći do osobe koja ima ključeve. Bila je to velika tajna koju su čuvali za sebe - zaključuje druga stanarka.

image

Dolazak policije u prostor.

Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:15