‘DAJ MOBITEL!‘

Policijski šef kojem je PNUSKOK banuo na intervju nije dobio novi mandat, u noći nesreće razgovarao je s uhićenim HDZ-ovim županom

Povodom imenovanja novog načelnika u Vinkovce je došao i glavni ravnatelj policije Nikola Milina

Damir Dekanić

 Vlado Kos/Cropix

Ante Zovak imenovan je novim načelnikom PU vukovarsko-srijemske. Riječ je o policijskoj upravi koja je prošloga tjedna dospjela u fokus interesa javnosti nakon što je troje njezinih policijskih službenika uhićeno zbog sumnje da su sudjelovali u zataškavanju prometne nesreće, također uhićeni, Damir Dekanić, župan vukovarsko-srijemski.

Podsjetimo, Jutarnji list prošloga je tjedna pisao i kako se očekuje proširenje istrage, ali i o situaciji koja se na dan uhićenja Dekanića i policajaca dogodila u Zagrebu. Tog dana, naime, bilo je i testiranje devetero kandidata za novog načelnika, među kojima je bio i Fabijan Kapular, dosadašnji načelnik.

Testiranje je bilo zakazano za 14 sati, ali je je prolongirano za 16 sati, a onda su oko 15,30 sati u prostoriju gdje je testiranje trebalo biti održano ušla dvojica službenika PNUSKOK-a i pred ostalim kandidatima od Kapulara zatražila da im preda službeni mobitel, a nakon toga su otišli s njim u drugu prostoriju i obavili kraći razgovor čiji nam sadržaj nije poznat.

Jutarnji list je u međuvremenu doznao kako je iz izlista poziva sa službenog mobitela načelnika Kapulara utvrđeno da su on i Dekanić u noći prometne nesreće ostvarili telefonski kontakt i kratko razgovarali. O čemu ne zna se.

No, nakon tog razgovora više nema zabilježenih kontakata između njih dvojice, ali ni između Kapulara i drugih osoba. Mobitel će biti podvrgnut detaljnoj analizi kako bi se utvrdilo ima li možda nekih kontakata u aplikacijama za pozive i poruke.

Nije poznato je li ta situacija utjecala na odluku da se Kapularu ne povjeri još jedan mandat na čelu vukovarsko-srijemske policije, no činjenica je da ona ima novog načelnika.

image

Ante Zovak i Nikola Milina

PU vukovarsko-srijemska

Povodom njegova imenovanja u Vinkovce, gdje je sjedište ove policijske uprave, došao je i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, koji je Zovaku uručio rješenje o imenovanju te održao kolegij kojem su prisustvovali zamjenik načelnika policijske uprave, voditelji službi i načelnici policijskih postaja.

Milina je rekao da je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, imenovao Zovaka na njegov prijedlog. Glavni se ravnatelj policije ujedno i zahvalio dosadašnjem načelniku na suradnji u vrijeme njegovog mandata dok je ostalim članovima kolegija tom prilikom poručio.

"Na vama je da i dalje punom energijom nastavite obavljati policijski posao i ostvarivati rezultate kojima se ponosimo na razini cijele Republike Hrvatske. Rezultati koje ste postigli u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj značajan je doprinos cjelokupnoj sigurnosti i to u svim segmentima."

Zovak se također zahvalio Milini, Božinoviću i Kapularu, istaknuvši kako su "rezultati PU vukovarsko-srijemske dobri, a zahvaljujući upravo predanom radu za što je potrebno puno energije i znanja."

Zovak je, inače, iz 59-godišnjak iz Vrbanje, oženjen je i otac troje djece, a po struci je inženjer elektrotehnike i diplomirani kriminalist. U policiji je od 1991. godine.

Neposredno prije preuzimanja nove dužnosti bio je voditelj Službe za javni red i sigurnost ove policijske uprave, a tokom svoje policijske karijere je rukovodio Policijskom upravom brodsko-posavskom od 2012. do 2017. godine. U svakom slučaju pred njim je i ozbiljan posao da vrati povjerenje javnosti u rad ove policijske uprave koje je ozbiljno narušeno posljednjim slučajem župana Dekanića i policajaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 18:37