SLUČAJ H-ALTER

Poliklinika za zaštitu djece povukla svoj dio tužbe, ali ne i Gordana Buljan Flander

Dio tužbe koji je podnijela Buljan Flander ostaje, pa h-alter i dalje ne smije pisati o njoj

Gordana Buljan Flander

 Damir Krajač/Cropix

Nova v.d. ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Vanja Slijepčević Saftić, povukla je svoj dio tužbe protiv portala h-alter, podnesene u vrijeme kada je ravnateljica Poliklinike bila Gordana Buljan Flander, zbog pisanja portala o Poliklinici.

Isto tako, kako je vidljivo iz e-predmeta, Poliklinika je sukladno povlačenju svoga dijela tužbe zatražila povlačenje prijedloga za privremenu sudsku mjeru zabrane h-alteru da izvještava o Poliklinici koju je donio sudac Općinskoga građanskog suda u Zagrebu.

Dio tužbe koji je, pak, protiv h-altera osobno podnijela bivša ravnateljica Buljan Flander ostaje na snazi, a s njime i mjera. H-alter, točnije njegov osnivač, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, podnijela je žalbu na tu mjeru, no kako proizlazi iz e-predmeta, o toj žalbi još nije odlučeno.

Buljan Flander nam je na upit o najnovijem potezu ravnateljice koja ju je naslijedila na čelu Poliklinike rekla da nema komentara. Podsjetimo, Poliklinika i Buljan Flander osobno podnijeli su tužbu protiv h-altera zbog serije tekstova novinarke Jelene Jindre koja je prozivala Polikliniku i Buljan Flander zbog lošeg rada.

Isto tako, na prijedlog Poliklinike i Buljan Flander, sud je 21. rujna donio privremenu mjeru kojom se h-alteru zabranjuje daljnje izvještavanje, odnosno iznošenje "informacija koje se odnose na dostojanstvo, profesionalni rad i profesionalna dostignuća" Polklinike i Buljana Flander. Buljan Flander je izjavila da je ta mjera bila posljednja mogućnost da obrani sebe i Polikliniku od niza neistina. Sudska mjera izazvala je veliki negativni odjek u javnosti.

Zagrebački gradonačelnik, s obzirom na to da je Grad osnivač Poliklinike, potom je smijenio Upravno vijeće Poliklinike, a Buljan Flander je u Dnevniku Nove TV podnijela ostavku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 11:55