STRACHE IZ AFERE IBIZA

Političar koji je Hrvatsku nazvao s**njem bio na gorućoj jahti kraj Biograda: ‘Bilo je dramatično!‘

Dodao je kako su vatrogasci stigli na brod tek nakon dva sata, kad je jahta već gotovo potpuno bila zahvaćena plamenom
Gorući brod Heinz-Christian Strache
 čitatelj, Zadraski.hr/Afp

Bivši zamjenik austrijskog kancelara, Heinz Christian Strache, bio je na brodu kojem se kod Biograda na Moru dogodila teška havarija.

Potvrdio je to sam na svom Facebook profilu gdje je opisao detalje drame uslijed koje su putnici s jahte, zbog požara i eksplozije, morali skakati u more.

- S djecom i prijateljima trebali smo biti od četvrtka do nedjelje na jahti u Hrvatskoj. U nedjelju ujutro, oko 9 sati i 45 minuta, doživjeli smo pravu brodsku dramu. Crni dim se digao iz strojarnice jahte petnaestak minuta prije pristajanja u Biogradu. Kapetan i muškarci na brodu pokušali su obuzdati vatru aparatom za gašenje požara, djeca su se probudila, a odmah smo pozvali i vatrogasce - opisao je.

image
jahta u plamenu
čitatelj/Zadarski.hr

Dodao je kako su vatrogasci stigli na brod tek nakon dva sata, kad je jahta već gotovo potpuno bila zahvaćena plamenom, a uskoro je uslijedila i eksplozija.

Strache je istaknuo kako su svi zahvalni lokalnom stanovništvu, kao i Slovencima i trojici Austrijanaca koji su pomogli da sa jahte svi izađu neozlijeđeni, te su sretni što su spašeni na vrijeme, a rekao je i da su pretrpjeli veliki šok.

Strache je poznat hrvatskoj javnosti koju je jednom prilikom uvrijedio rekavši kako u Hrvatsku ne treba ulagati jer je ta zemlja "sr..nje". Ovo mu nije prvi problem tijekom godišnjih odmora. Još 2017. snimljen je kako na Ibizi obećava protuusluge za financijske donacije i podršku njegovoj stranci. Snimljen je kako razgovara sa navodnom nećakinjom jednog ruskog oligarha, te joj zauzvrat obećava dodjeljivanje poslova od strane države. Skandal ga je koštao mjesta zamjenika kancelara, što je tada srušilo austrijsku vladu.

image
Požar 20-metarske jahte kod Biograda na Moru
Jure Miskovic/Cropix

Kako smo izvještavali, 20-metarska motorna jahta, u vlasništvu trgovačkog društva iz Hrvatske, u najmu, planula je u nedjelju ujutro u uvali Kumenat između Biograda i Crvene luke, u nedjelju, 27. lipnja. Požar su vatrogasci ugasili, no jahta, duga 20 metara, u potpunosti je izgorjela.

Do ponedjeljka ujutro nije se znalo hoće li očevid, kojeg će obaviti djelatnici Lučke kapetanije Zadar u suradnji s protupožarnim inspektorom PU zadarske, biti proveden na licu mjesta ili će izgorjela jahta biti odtegljena u marinu, javlja Zadarski.

U ponedjeljak se neslužbeno doznaje da će „vlasnik dobiti rješenje o uklanjanju podrtine“, iz čega proizlazi da će očevid biti obavljen na suhom. Tvrtka u čijem je vlasništvu izgorjela jahta osnovana je pri Trgovačkom sudu u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:05