KUKAVICA NIJE PROŠAO

Politička kriza u Dalmaciji: Županijska skupština SDŽ-a nije konstituirana!

Slijedeći pokušaj formiranja županijske vlasti trebao bi se dogoditi u idućih trideset dana
Skupština SDŽ
 Sandra Barčot

Županijska skupština Splitsko-dalmatinske županije nije se konstituirala. Mostovac Ivica Kukavica dobio je 21 glas, a među 26 suzdržanih bili su HDZ i Domovinski pokret, pa nije bilo moguće uspostavljanje županijske vlasti. Drugi pokušaj bit će za 30 dana, javlja Slobodna Dalmacija.

Uoči početka konstituirajuće Skupštine SDŽ i to nikad neizvjesnije, sve su oči bile uprte u tri vijećnika Domovinskog pokreta: Marka Žaju, Nikolu Grabovca i Matu Šimundića. Kome se oni priklone, taj ima većinu.

Već ranije jutros izjavu za medije su dali Daša Dragnić, Ante Renić i Ante Pranić, predstavnici Koalicije ZA, čiji je Pranić bio i kandidat za župana.

Pozvali su vijećnike koji su se u kampanji zalagali za promjene da podrže Ivicu Kukavicu za predsjednika Skupštine. Pranić je kazao kako su političke opcije za promjene dobile povjerenje za 26 vijećnika, a sve drugo bi bilo izigravanje volje birača. Kukavica ipak nije dobio potrebnu podršku.

Podsjetimo, jučer je i Ante Sanader pozivao vijećnike iz konzervativnih i narodnjačkih stranki da podrže župana Blaženka Bobana, javlja Slobodna Dalmacija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:56