DOBAR POSAO U SISKU

POLITIČKA PODOBNOST ILI STRUČNOST? Dužnosnici HDZ-a i HSP-a dobili u Sisku posao bez natječaja

Stranka nema veze s mojim zaposlenjem, nisam predmet političke trgovine, kaže Trgovčević
 Goran Mehkek, Mate Piskor/Cropix

Dva lokalna političara, predsjednik gradskog HDZ-a Siska Željko Krapljan i dopredsjednik HSP-a Pejo Trgovčević, prvih su dana srpnja postali zaposlenici gradske, odnosno županijske tvrtke.

Krapljan je postao savjetnik direktora u županijskoj razvojnoj agenciji SIMORA, a Trgovčević je postao pomoćnik direktora za tehničke poslove Sisačkog vodovoda. Za oba radna mjesta nije bilo javnog natječaj. Istina, zakon ne propisuje obvezu raspisivanja javnog natječaja za zaposlenje u ovim tvrtkama, ali su ključna pitanja je li ovdje riječ o uhljebljivanju sisačkih političara, odnosno bi li oni pobijedili na natječaju da je on kojim slučajem bio raspisan da nisu stranački dužnosnici.

Dva glasa u Vijeću

U Sisačkoj županiji trenutno posao traži 16 inženjera prometa, a u Hrvatskoj ih je čak 225 na Zavodu za zapošljavanje. Oni nisu imali šanse dobiti posao u ove dvije tvrtke, jer nisu ni znali da su ta radna mjesta prazna.

Trgovčević kaže da s njegovim zapošljavanjem nikakve veze nema to što je dužnosnik HSP-a, stranke bez čija dva glasa SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nema sigurnu većinu u Gradskom vijeću Siska i što je HSP-ovac Milan Ivanković predsjednik Nadzornog odbora Sisačkog vodovoda.

- Ja sam 4,5 godina bio direktor komunalne tvrtke u Petrinji, stručna sam osoba i pojačanje za Sisački vodovod - kaže Trgovčević.

‘Ja sam magistar’

Krapljan kaže da je dovoljno stručan za posao koji je dobio.

- Nisam došao na to mjesto zato što sam HDZ-ovac, nego zato što sam magistar prometa i u SIMORI ću raditi na master-planu prometa u Sisačko-moslavačkoj županiji - rekao je Krapljan.

Zastupnik HSP-a Pejo Trgovčević se prije početka sjednice našalio i sjeo na mjesto predsjednika Sabora, foto: Goran Mehkek/Cropix

Željko Krapljan u pratnji bivše sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, foto: Mate Piškor/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:40