PREBJEG

POLITIČKI TRANSFER U SLAVONIJI Bivši HDSSB-ovac prešao u HDZ i poručio: 'Nakon 10 godina zaključio sam da od inata nema goreg zanata'

Stjepan Ribić
 Vlado Kos / Hanza Media

S obzirom da je nakon 10 godina, kako je sam istaknuo, zaključio da od politike „Inati se Slavonijo“ koristi imaju samo neki pojedinci, ali ne i regija u cjelini, Stjepan Ribić, bivši HDSSB-ovac, a u posljednjih pet mjeseci njihov disident skupa s Vladimirom Šišljagićem, odlučio je dva i pol mjeseca prije lokalnih izbora pristupiti HDZ-u. Koliko u ovoj stranci smatraju važnim ovaj transfer potvrđuje i činjenica da je Ribića osobno došao predstaviti Gordan Jandroković, glavni tajnik stranke.

- Zaustavljanje iseljavanja i razvoj gospodarstva su ključna pitanja za koja ova Vlada poduzima čitav niz mjera, a u okviru Projekta Slavonija posebnu pažnju posvećujemo korištenju EU fondova. Gospodin Ribić je jedan od onih koji se bave tom problematikom i njegovim dolaskom dodatno ćemo ekipirati pobjednički tim kojeg ovdje imamo. To je ozbiljno pojačanje za HDZ koje će pomoći i Slavoniji, rekao je Jandroković o Ribiću, inače već 10 godina direktoru Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, jedne od najboljih u Hrvatskoj po povlačenju novca iz EU fondova.

Ribić je, pak, rekao da je mislio kako je HDSSB stranka koja će se najbolje zalagati za Slavoniju i Baranju, ali se, čini se, prevario što je sada zaključio.

- Narodna poslovica kaže da od inata nema goreg zanata, a našem kraju od inata nije bilo bolje. Formula uspjeha jedino može biti sinergija lokalne, županijske i nacionalne vlasti. Izuzetno me zanima Projekt Slavonija i s novom ekipom želim raditi za boljitak našeg zavičaja, rekao je Ribić kojega smo pitali ostaje li na čelu RRA ili ga možda čeka nova dužnost u eventualno Ministarstvu EU fondova.

Odgovorio je da mu funkcija direktora RRA „ne bi trebala biti upitna, ako će se gledati samo rezultati“, dok je na pitanje vidi li se u HDZ-u sljedećih 10 godina koliko je proveo u HDSSB-u ili možda pet mjeseci koliko je bio uz Šišljagića kazao da mu je „kao maloljetnom dragovoljcu Domovinskog rata i vatikanskom studentu HDZ svjetonazorski blizak te u njemu kanim ostati do kraja.“

Zadovoljstvo nije krio ni Ivan Anušić, predsjednik županijskog HDZ-a i njihov kandidat za župana, koji je rekao da su dobili kvalitetnog čovjeka te da je time završeno pojačavanje stranke uoči izbora. O tome hoće li Ribić možda biti kandidat za dožupana odlučit će ŽO HDZ-a.

Na izborima će, pak, uvjeren je Jandroković, HDZ ostvariti većinu i u Gradskom vijeću Osijeka i Županijskoj skupštini te prvi put u povijesti dobiti svoju gradonačelnicu u osobi Ivane Šojat, odnosno s Anušićem vratiti dužnost župana koju nisu imali duže od desetljeća. Naglasio je i da će HDZ čvrsto stati iza Šojat, očito se referirajući na ankete koje govore kako njihova kandidatkinja trenutno puno zaostaje za aktualnim gradonačelnikom Ivanom Vrkićem, a za kojeg će, kažu ankete, glasati i dobar dio HDZ-ovih birača.

- Za HDZ je bitno da budemo svi zajedno i da budemo najjača politička snaga sa svojim gradonačelnikom i županom, rekao je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 06:45