ZABRINUTOST U 'TITOVOJ OPĆINI'

Političku školu u Kumrovcu država će prepustiti Crkvi ?

Na tom području Crkvi nikada nije bila konfiscirana niti jedna nekretnina u njihovu vlasništvu

KUMROVEC - Prema neslužbenim informacijama, Političku školu u Titovu rodnome mjestu Kumrovcu trebala bi na ime odštete za imovinu oduzetu nakon Drugoga svjetskog rata dobiti - Crkva!

Teška komunikacija

Neslužbeno, takvom informacijom raspolaže i Ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, o tome su čuli i u Termama Tuhelj. Načelnik općine Kumrovec, Dragutin Ulama, također je upoznat s tim namjerama, ali još ne zna koliko su točne budući da je s Crkvom “teško komunicirati” o takvim pitanjima, osobito nakon slučaja Dajla. Zašto bi baš kumrovečki objekti trebali “utješiti” Crkvu zbog poslijeratne konfiskacije, nije mu jasno jer na tom području Crkvi nikad ništa nije niti bilo oduzeto.

Planovi prenamjene

- Politička škola bi u kombinaciji sa sportskim terenima i dvoranom mogla biti idealna za sportski kamp. Mogao bi to biti kongresni ili znanstveni centar, bolnica, institut, bilo što, a za sve je to već bilo interesa - izjavio je Ulama koji je poslao i pismo premijerki s ponudom da se manji objekti daju Općini “na poklon” kako bi ih mogli prenamijeniti.

Planovi za Titovu rezidenciju

- Ovi će se izbori dobivati na poklonima pa i mi eto tražimo na poklon ono što i treba biti naše - našalio se načelnik Ulama, koji pojašnjava da su tražili da im se u vlasništvo preda Titova rezidencija, Turistički informativni centar i Sportska poljana. U Turističkom info. centru bi mogao biti adrenalinski park, a na Sportskim poljanama bi se mogle održavati pripreme nogometaša, u suradnji s Termama Tuhelj, a pogodan je i za kamp odmorište. Za Titovu rezidenciju bi raspisali međunarodni javni natječaj jer interesenata je oduvijek bilo puno. U obzir dolazi i određena kompenzacija jer Općina ionako troši oko 2 milijuna kuna godišnje na održavanje tih terena i rezidencije, a dobiju li sve to, ne bi išli u daljnju prodaju već na koncesije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 05:58