KUKAVIČKI POTEZ

Politolog o šoku s Pantovčaka: ‘Sad je tek jasno zašto je donio odluku da izbori budu u srijedu!‘

Iako Šalaj u takvom postupku vidi dobru političku logiku, istaknuo je i jedan veliki minus

Peđa Grbin i Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix

Profesor s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Berto Šalaj u Newsroomu N1 televizije je kod Anke Bilić Keserović komentirao odluku predsjednika Zorana Milanovića da izađe na parlamentarne izbore kao nezavisni kandidat s SDP-om, piše N1.

Šalaj kaže kako se prva predsjednikova odluka, da parlamentarni izbori budu u srijedu, činila politički potpuno besmislena i promašena dok nije najavio da i sam izlazi na parlamentarne izbore.

“Onda je jasno da je nakon te objave da je to jedan pokušaj političkog blitzkriega. Nećemo ponedjeljak, utorak da se ne spaja s vikendom, nego ćemo srijedu. Imamo taj jedan momentum ‘javljam s ja, idem na listu…‘”, ističe Šalaj.

Iako Šalaj u takvom postupku vidi dobru političku logiku, istaknuo je i jedan veliki minus.

“Odluka da ne da ostavku na mjesto predsjednika republike odmah sutra i da kaže ‘idem na sve ili ništa, spreman sam politički riskirati, povjerite mi svoje glasove, situacija je takva i zajedno ćemo’…

On se odlučio, malo ću biti i grub, na jedan politički kukavički potez. Igra s figom u džepu. Naravno da neće zamijeniti funkciju predsjednika Republike s funkcijom parlamentarnog zastupnika, ako ne dobiju parlamentarnu većinu.”, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 20:46