UTAKMICA VISOKOG RIZIKA

Poljaci na nogama zbog BBB-a, oni tvrde: ‘Sukoba nije bilo, hvale se starim slikama!‘

Iz nekoliko nam je izvora potvrđeno da informacija o sukobu pristaša Legije i BBB-a nije točna
Navijači poljske Legije
 Sergei Supinsky/AFP

Iako neki mediji i društvene mreže prenose da je u ponedjeljak navečer došlo do prvog sukoba pristaša Legije i Dinama uoči današnjeg uzvratnog susreta u Varšavi, iz nekoliko nam je izvora potvrđeno da ta informacija nije točna.

Ako je i bilo nekog napada na Hrvate u središtu Varšave, vjerojatno se ne radi o navijačima jer su nam iz krugova BBB-a rekli kako takvog sukoba nije bilo i da navijači Legije na društvene mreže stavljaju fotografije nekih prijašnjih sukoba sa navijačima proteklih klubova, što BBB-i tumače njihovim hvalisanjem.

Navodno je na put prema Varšavi ipak krenula skupina od oko 200-tinjak Boysa. Strahuje se da bi ih Teddy Boysi, jedna od najnasilnijih navijačkih skupina u Europi, mogli vrebati već negdje na putu prije Varšave pa čak i u Češkoj.

Kako smo doznali, poljska policija po gradu će rasporediti oko 2.000 svojih pripadnika kako bi spriječila eventualne sukobe, a Legija je za osiguranje stadiona i zone oko stadiona angažirala 600-tinjak zaštitara.

Iz Varšave nam stiže i informacija da je po brojnosti osiguranja i ozbiljnosti kojom je poljska policija pristupila osiguranju večerašnje utakmice ona jedna od utakmica najvećeg sigurnosnog rizika u proteklih nekoliko godina.

I iz Dinamova tabora dobili smo informaciju da nemaju nikakvih saznanja o eventualnim sukobima navijača uoči večerašnjeg uzvratnog susreta, a i GNK Dinamo je na put u Varšavu poveo brojno interno osiguranje.

Tomislav Krtinić, iz Odjela za javni red i mir PU zagrebačke, izjavio je kako intenzivno razmjenjuju informacije s poljskom policijom u realnom vremenu te kako poljska policija može uskratiti ulazak Dinamovih navijača čak i u slučaju sumnje na moguće protupravno ponašanje.

Sve to posljedica je obračuna koji se u prošli utorak uoči prve utakmice Dinama i Legije dogodio u Dubravi kada je 200-tinjak Teddy Boysa, koji su se namjeravali sukobiti sa BBB-ima, u tome izvukli deblji kraj od 300-tinjak pripadnika Boysa.

Najteže je prošao 35-godišnji Adam Michal Morawski koji je bio i član službene delegacije kluba iz Varšave i kojem je slomljena bedrena kost desne noge, a Legija mu je platila i operaciju u KBC-u Zagreb na Rebru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 15:56