U ĐAKOVU

Poljoprivrednici najavili prosvjed u ponedjeljak zbog stanja u poljoprivredi i kao podršku njemačkim seljacima

‘Seljaci izlaze na cestu s traktorima i drugom poljoprivrednom mehanizacijom zbog stanja u poljoprivredi, i to nakon više od 10 godina čekanja‘
 Vlado Kos/Cropix

Poljoprivrednici su za ponedjeljak, 19. veljače, najavili prosvjed u Đakovu zbog stanja u poljoprivredi i u znak podrške njemačkim seljacima.

Prosvjed, koji će se održati od 10 do 12 sati, organiziraju članovi bivše đakovačke Udruge poljoprivrednika Brazda.

Prema riječima organizatora Matije Brlošića, prosvjed se organizira zbog aktualnog trenutka u domaćoj poljoprivredi koji je bremenit problemima, ali i kao znak podrške prosvjedima njemačkih poljoprivrednika.

"Prosvjed se organizira zbog svih problema koji proističu iz Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i poljoprivredne politike Europske unije i, u prvom redu, zbog nezadovoljstva načinom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu, uvoznom politikom i ostalim", rekao je.

Kazao je da seljaci izlaze na cestu s traktorima i drugom poljoprivrednom mehanizacijom zbog stanja u poljoprivredi, i to nakon više od 10 godina čekanja.

"Zapali smo i sad nas traktorima na cesti treba izvlačiti", slikovito je dodao.

Brlošić je na najavio da će se prosvjednici okupiti oko 9 sati na benzinskoj postaji uz đakovačku obilaznicu te potom krenuti prema središtu Đakova, na trg ispred župne crkve Svih svetih gdje će održati i konferenciju za novinare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 01:39