IAKS MJERE

Poljoprivrednici od danas mogu podnijeti jedinstveni zahtjev za izravne potpore za 2022. godinu

Zahtjev mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 16. svibnja

Ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Poljoprivrednici od danas mogu podnijeti jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2022. godinu, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo poljoprivrede.

Zahtjev mogu samostalno popuniti u Agronetu, ali ga moraju isprintati te poslati poštom ili ga osobno donijeti u podružnicu Agencije u svojoj županiji do 16. svibnja.

Poljoprivrednici koji imaju e-poljoprivrednu iskaznicu zahtjev mogu podnijeti elektronički, uz elektronički potpis, a svima koji nemaju tu mogućnost pomažu djelatnici Agencije za plaćanja, Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu.

Za već prijavljene pojedinačne poljoprivredne parcele ili za pojedinačna prava na plaćanja u jedinstvenom zahtjevu može se zatražiti izmjena ili dopuna jedinstvenog zahtjeva najkasnije do 31. svibnja ove godine i to bez primjene administrativnih kazni za kašnjenje.

Podnošenje jedinstvenog zahtjeva za zakašnjele zahtjeve je do 10. lipnja, ali se u tom slučaju smanjuje visina plaćanja po danu kašnjenja, navode iz Ministarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:39