JUNACI NA PLAŽI

Poljski policajci veliki heroji Makarske: Čuli pozive u pomoć, uletjeli na supu u more i spasili živote ženi i muškarcu

Piotr i Marcin odmah su od gostiju na plaži uzeli SUP dasku i otplivali do unesrećenih.

Poljski policajci

 PU splitsko-dalmatinska

Brzom reakcijom poljskih policajca jučer je izbjegnuta tragedija u Makarskoj. U jutarnjim satima, policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz, koji rade u Policijskoj postaji Makarska, bili su na plaži, izvan službe, kada su u jednom trenutku čuli da iz mora netko doziva u pomoć.

Uočili su dvije osobe, muškarca i ženu, koje su se, kako im se činilo, utapale. Piotr i Marcin odmah su od gostiju na plaži uzeli SUP dasku i otplivali do unesrećenih.

Muškarac nije mogao samostalno plivati zbog problema s ramenom, a žena koja je bila s njim pokušavala mu je pomoći i dovući ga do obale. Bez uspjeha pa je odlučila zvati u pomoć.

Poljski policajci su muškarca doveli do obale, pomogli mu da izađe na kopno i na taj način spriječili moguću tragediju. U hotelu ga je pregledao liječnik te nije bilo potrebe za daljnjom liječničkom intervencijom.

U popodnevnim satima poljski policajci bili su na dužnosti na području Makarske, obilazili su centar grada te su igrom slučaja susreli muškarca kojega su spasili nekoliko sati ranije. Prepoznao ih je i saznao da se radi o policajcima iz Poljske koji ljetnu sezonu rade u Hrvatskoj. Slučajni susret bio je prilika za zahvalu, ali i razgovor.

Kako izvještava PU splitsko-dalmatinska, poljski policajci zadovoljni su što i na ovaj način tijekom svog boravka u Hrvatskoj mogu biti od pomoći turistima.

image

Poljski policajci

PU splitsko-dalmatinska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:58