LIHVARSKI DVOJAC

'POLOMIT ĆEMO TI NOGE I POBITI CIJELU OBITELJ!' Varaždinac od kamatara posudio 800 eura, ubrzo mu se život pretvorio u pakao

Ilustracija
 Srđan Vrančić / Hanza Media

Dvoje osumnjičenih našlo se pod istragom varaždinskog tužiteljstva zbog sumnje da su 'kamatarili' žrtvu koja im je pod pritiskom telefonskih i 'online' prijetnji isplatila pet tisuća eura, što je šest puta više od posuđenog iznosa.

Osumnjičenici stari 25 i 23 godine su po sumnjama Općinskog državnog odvjetništva, od srpnja 2015. do lipnja 2016., od svoje žrtve putem društvenih mreža i telefona tražili isplatu sve višeg iznosa od 800 eura koliko joj je posudio stariji osumnjičenik.

U konačnici, osumnjičeni lihvari zatražili su od oštećenog 5000 eura, prijeteći mu da će mu u suprotnom u kuću doći ljudi koji će poubijati njegovu obitelj i njemu polomiti noge pa im je on u strahu za svoju sigurnost i sigurnost obitelji isplatio traženi novac.

Državno odvjetništvo u ponedjeljak je na svojim internetskim stranicama izvijestilo da je istraga protiv dvojca pokrenuta zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protupravne naplate.

Dokaže li im se krivnja, osumnjičenicima se za to nedjelo prema Kaznenom zakonu može izreći kazna od jedne do osam godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2023 03:01