JEZIVI DETALJI

Pomahnitali muž pretvorio život u pakao ženi i djetetu, pa onda naumio ubiti čak tri policajca!

Tužiteljstvo je zatražilo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela

Ilustrativna fotografija

 Matija Djanjesic/CROPIX

Zbog pokušaja teškog ubojstva policijskog službenika, tri prijetnje smrću, nedozvoljenog posjedovanja oružja, nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava, protupravnog oduzimanja slobode te dovođenja u opasnost života i imovine, riječko tužiteljstvo pokrenulo je istragu protiv 57-godišnjeg muškarca.

Isplivali su na površinu jezivi trenuci suživota s njim pod zajedničkim krovom unazad pet godina i to nakon što je 20. kolovoza u jednom gradu na području Primorsko-goranske županije, kako smo već pisali, priredio horor s pištoljem u ruci. Oružjem je toga dana prvo prijetio supruzi, pa je u njihov dom, na poziv u pomoć, pristigla policija. Plave uniforme u njegovu dvorištu nisu se svidjele 57-godišnjaku pa je, s ciljem da ubije, jednog od policajaca pokušao raniti, no meci su mu ostali zaglavljeni u cijevi.

- Osnovano se sumnja da je istom prilikom uz prijeteće riječi usmjerio pištolj i prema drugoj dvojici policijskih službenika, no jedan od njih uspio ga je onemogućiti u daljnjem napadu - navodi se u kaznenoj prijavi.

No, to nije sve. Policija sumnja i da je 57-godišnjak od 2018. do uhićenja, na području istoga grada, u prisutnosti zajedničkog maloljetnog djeteta, učestalo vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu čime je kod nje izazvao osjećaj poniženja, straha i osobne nesigurnosti te je negativno utjecao na djetetov psihofizički razvoj.

- Osnovano se sumnja i da je tijekom ljeta 2020. godine, u alkoholiziranom stanju, ispalio metak iz pištolja i izazvao opasnost za njezin život i život djeteta, kao i da je 19. kolovoza 2023., u namjeri da nju i dijete protupravno zadrži, uz prijetnje pištoljem, zaključao ulazna vrata stana ne dozvoljavajući joj udaljenje - stoji još u prijavi.

Tužiteljstvo je za njega, od dežurnog suca istrage, zatražilo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora jer smatraju da postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, ali i da ne bi ponovio djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:21