ANDREJ PLENKOVIĆ

‘Pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji je neupitna. Nema niti jedne druge kojoj je ona potrebnija‘

‘Stanovnici županije su žilavi, otporni i kreativni u prilagodbi trendovima četvrte industrijske revolucije i tranzicije‘, istaknuo je premijer

Andrej Plenković

 Damjan Tadic/Cropix

Poruku da će Vlada i nadalje snažno pomagati Sisačko-moslavačku županiju u obnovi i gospodarskoj revitalizaciji, uz široki konsenzus svih političkih opcija, sa svečane sjednice Županijske skupštine u povodu Dana županije uputio je u četvrtak predsjednik Vlade Andrej Plenković.

"Nema dileme da nema niti jedne druge županije kojoj je pomoć potrebnija od ove. Mi smo u razdoblju nakon potresa nastojali dati sve moguće financijske injekcije kako bi olakšali život stanovnicima, a to ćemo činiti i dalje", rekao je Plenković

Kako je najavio, u povezivanju ove županije sa Zagrebom, mnogo će značiti dovršetak autoceste, što će biti završeno do kraja ovog mandata. Spomenuo je kako je Sisačko-moslavačka županija dobila i dodatni bonus u ulaganjima i revitalizaciji gospodarstva.

"Stanovnici županije su žilavi, otporni i kreativni u prilagodbi trendovima četvrte industrijske revolucije i tranzicije. To su potvrdili Novska i Sisak razvojem gaming industrije. Ova županija, pozicionirala se kao lider u tim područjima", istaknuo je premijer Plenković.

Uz Andreja Plenkovića, svečanosti su bili nazočni izaslanik predsjednika Sabora Krunoslav Katičić, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, te ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. Uz njih, svečanosti su nazočili saborski zastupnici, državni tajnici i drugi gosti.

Pozdravio ih je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, koji je podsjetio na brojne projekte koji su ostvareni u proteklih godinu dana od preuzimanja županijske vlasti. Iako je rekao kako je mnogo učinjeno, posebice u obnovi, dodao je kako će zadovoljstvo biti potpuno tek kada se posljednji stanovnik županije vrati iz kontejnera u svoj dom.

Krunoslav Katičić rekao je da je županija bogate povijesti prepuna prirodnih ljepota, što treba iskoristiti za razvoj i društvenu revitalizaciju, za što je potrebno i jedinstvo i solidarnost svih stanovnika.

Na svečanosti su zaslužnim pojedincima i organizacijama dodijeljene nagrade i županijska priznanja.

Za životno djelo u doprinosu zajednici i brojnim ustanovama Nagradu za životno djelo primio je Ante Živković, a za umjetnički doprinos posmrtno slikar i kipar Marijan Glavnik. Za doprinos ugledu i promidžbe županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju Nagrada je dodijeljena umjetničkom fotografu i slikaru Stephanu Lupinu, a za izuzetne zasluge i humanitarni rad Caritasu Sisačke biskupije. Dodijeljeno je i više priznanja pojedincima i organizacijama za pomoć i humanitarni rad nakon katastrofalnog potresa.

Prije dolaska u Sisak, premijer Plenković posjetio je Novsku, gdje se sastao sa zamjenikom gradonačelnika Grada Novske, koji obnaša i dužnost gradonačelnika, Sinišom Kesićem, nakon čega je obišao radove izgradnje Hotela Knopp.

Predsjednik Vlade i HDZ-a u Novskoj se obratio okupljenima u Centru mladih i dao potporu kandidatkinji HDZ-a za gradonačelnicu Novske Mariji Kušmiš uoči izbora u tom gradu u nedjelju.

Gradonačelničko mjesto u Novskoj ostalo je upražnjeno nakon što je bivši prvi čovjek grada Marin Piletić (HDZ) imenovan ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, što je dužnost nespojiva s gradonačelničkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:58