ŠTO JE ČIJE?

POMOĆNIK MINISTRA OBRANE NA METI KRITIKA 'Šogoricu sam uselio u gradski stan jer je jako bolesna. Ja živim u bratovom stanu, on je direktor u velikoj firmi'

 Damjan Tadić/CROPIX

- Koriste privatne sporove i zloupotrebljavaju teško zdravstveno stanje članova moje obitelji samo kako bi me ocrnili - komentirao je u petak pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić kojeg se proteklih dana u medijima proziva da je gradski stan, koji je dobio na korištenje, dao šogoricama da u njemu žive, a on se preselio u novi.

Stan u kojem Piličić zapravo živi u zemljišnim knjigama glasi na njegovog brata, te u imovinskoj kartici nema podataka o nekretninama u vlasništvu supružnika Piličić.

Navedeno je tek da posjeduju automobil i motocikl.

- Je li to vaš stan na koji se niste upisali kako biste imali pravo otkupa gradskog stana? - pitali smo pomoćnika ministra obrane Piličića.

- Ne, nije to moj stan. Živimo u bratovu stanu, on je član Uprave jedne velike tvrtke i dao je meni i supruzi da živimo u tom stanu - objašnjava Piličić.

U gradskom stanu, pak, u kojem su supružnici nekad živjeli sada žive tri sestre od supruge pomoćnika ministra. Piličić taj stan pokušava godinama otkupiti od Grada Zagreba. Međutim, dosad to nije uspio realizirati, a Grad Zagreb je u međuvremenu pokrenuo sudski spor za povrat tog stana. Susjedi iz te zgrade na Malešnici posljednjih dana u medijima prozivaju Piličića da je vršio pritisak na njih da potpišu izjavu kojom bi potvrdili da on i dalje živi u tom stanu, iako ga godinama nisu vidjeli.

- To sam 2012. godine zamolio samo prvog susjeda da mi potpiše, ali nisam nikoga prisiljavao. Da, u tom stanu žive moje šogorice od kojih je jedna teško bolesna i liječi se u obližnjoj bolnici, a druga joj pomaže. Upravo stoga, to jest teške bolesti šogorice sam i dao da žive u tom stanu. Isto kao što je u tom stanu živjela i gospođa koja ovih dana u medijima govori tko je živio u tom stanu, a kojoj smo isto tako pomogli smještajem kada je bila u teškoj situaciji, a čiji kredit kao jamac otplaćuje moja šogorica. Ovo je njezina osveta - kaže Piličić koji tvrdi da taj gradski stan nije uspio otkupiti jer je birokracija prespora. Stan u kojem živi, a koji glasi na njegova brata, ima 55 četvornih metara te dva pripadajuća parkirališna mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:53