HUMANITARNA AKCIJA

POMOZIMO GABRIELI KOJA MORA NA ZRAČENJE U PRAG HZZO pokriva troškove liječenja, ali ne i smještaja i hrane za nju i mamu; trebaju našu pomoć

 
 Facebook

Djevojčica Gabriela iz Župe Dubrovačke uskoro će napuniti šest godina no slavlje je u sjeni teške bolesti.

Djevojčica ima tumor na mozgu radi kojega mora hitno na zračenje u Prag. Nakon obavljene operacije, nužno joj je protonsko zračenje koje je podijeljeno u 30 ciklusa i trajat će šest tjedana.

Troškove liječenja pokriva HZZO, ali ne pokriva troškove smještaja i hrane za malenu i njezinu mamu koje će morati biti u Pragu barem mjesec i pol dana.

Humanitarka Iva Funtek školska je prijateljica s Gabrieline mame Mirele Šetke te je na Facebooku pokrenula akciju prikupljanja sredstava za njihov boravak u Pragu.

Funtek naglašava kako je riječ o samohranoj majci koja istinski treba pomoć.

Na Facebooku je napisala:

'Dubrovčani, ujedinimo se. Mi to možemo! Za Gabrijelu i mamu Mirelu pokažimo im da nisu same i pružimo im ruku. Također vas molim ako tko ima ikakav stan u Pragu da mi se javi ili zna da netko iznajmljuje stan na mjesec i pol dana.'

Objavljen je i račun za uplatu na ime Mirela Šetka: HR0324840083217956186 RBA

U međuvremenu smo primili obavijest da je Lucija Čanigova koja živi u Pragu ponudila besplatan smještaj malenoj Gabrijeli i njezinoj majci za vrijeme liječenja i to u stanu koji inače iznajmljuje turistima. No i dalje je potrebna pomoć za hranu i ostale troškove života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:58