StoryEditor
HUMANITARNA AKCIJA

POMOZITE DJECI JEMENA DA PREŽIVE Čak 360 tisuća djece u dobi do 5 godina je životno ugroženo zbog teške akutne pothranjenosti

 
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Zbog razornih sukoba koji traju već 4 godine Jemen je suočen s trenutno najvećom humanitarnom krizom u svijetu. Gotovo cijela zemlja treba humanitarnu pomoć jer je ugroženo 80 posto  stanovništva.

Najgore i najviše su pogođena djeca. 1,8 milijuna djece je akutno pothranjeno, a 360 tisuća djece u dobi do 5 godina je u izravnoj životnoj opasnosti zbog teške akutne pothranjenosti. Na rubu gladi su i trudnice te majke dojilje, njih čak 1,1 milijun je akutno pothranjeno.

Kako bi odgovorio na potrebe pothranjene djece i majki u Jemenu, UNICEF je pokrenuo jedan od najvećih programa humanitarne pomoći i podrške u svijetu.

Ova kriza ima razarajući učinak na živote djece u Jemenu, a rizik od njihove smrti svakoga se dana povećava. Njihovo preživljavanje ovisi o dostavi hitne međunarodne pomoći. UNICEF je na terenu i uspijeva doprijeti do djece te im osigurati neophodnu pomoć.

Od izbijanja sukoba, 2015. godine, do danas UNICEF je dostavio više od 3.000 tona prehrambenih i medicinskih proizvoda. Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku poziva sve hrvatske građane, tvrtke i medije da se uključe u apel i svojim donacijama pomognu djeci Jemena da prežive.

A doctor mesures the arm of Yemeni baby Yahya Hamoud Ali Al Huzef, 9 months suffering from malnutrition at a treatment centre in a hospital in the outskirts of Sanaa on October 30, 2018.
UNICEF
 

“Jemen je trenutno jedno od najgorih mjesta na svijetu u kojem dijete može živjeti. Humanitarna kriza nije poštedjela niti jedno dijete u Jemenu. UNICEF radi danonoćno na terenu kako bi pomogao ublažiti patnje djece, ali potrebe su i dalje izuzetno velike.

Djeca trebaju našu hitnu pomoć kako bi preživjela. Donacija od 56 kuna jednom djetetu osigurava posebnu terapeutsku hranu tijekom 14 dana“, rekla je.

Donacijama UNICEF osigurava posebnu terapeutsku hranu koja spašava živote djece u Jemenu:

56 KUNA OSIGURAVA TERAPEUTSKU HRANU ZA 1 DIJETE TIJEKOM 2 TJEDNA

Donirati možete na: https://www.unicef.hr/spasite-zivote-djece-jemena/ 

ili na broj računa HR9223600001501092532

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 00:41