AFERA U ZDRAVSTVU

PONIŠTEN NATJEČAJ ZA RAVNATELJA DJEČJE BOLNICE SREBRNJAK Ni nakon četvrtog sastanka Upravnog vijeća nije izabran novi šef bolnice

 
 Marko Todorov / CROPIX

Ni nakon četvrtog sastanka Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak novi ravnatelj nije izabran. Kako doznaje HRT, natječaj je poništen. DO izbora novog ravnatelja bolnicu zastupa v.d. ravnateljice Ivana Đerek Dubravčić.

- Zabranjeno nam je da govorimo što je bilo na sastanku pa ja sada istupam kao sindikalni povjerenik kojemu nije jasno zašto su u ovoj našoj novoj Hrvatskoj toliko tajno postupa. Naše je Upravno vijeće postalo tajno, nabrzaka zakazuje tajni sastanak, dnevni red je tajni, a čuo sam i da je odluka tajna te da ne smije znati, rekao je nakon sastanka Boro Nogalo.

Naglasio je da protiv takvog postupka prosvjeduje i kao sindikalni povjerenik i kao član Stručnog vijeća te kao jedna od tri osobe koje su se javile na natječaj.

- Na Srebrnjaku se nastavlja horor koji nisam očekivao ni u najgorim morama. Do kada će ovaj teror trajati - na to će pitanje odgovor trebati dati premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Milan Bandić. Translacijski projekt ide dalje, ali nezadovoljstvo svih djelatnika prijeti eskalaciji. Pokušavamo to spriječiti u prvom redu zbog dobrobiti pacijenata, rekao je Nogalo novinarima ispred bolnice na Srebrnjaku.

Podsjetimo, odlukom Upravnog vijeća bolnice s dužnosti ravnatelja Srebrnjaka smijenjen je Boro Nogalo, kojeg je nakon smjene podržao dio zaposlenika Srebrnjaka. Zdravstvena inspekcija nije utvrdila nezakonitosti u bolnice Srebrnjak, uključujući i navodno nadriliječništvo koje su Nogalu na teret stavljali Grad Zagreb i Upravno vijeće.

Uskoro opširnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 06:43