IVAN ANUŠIĆ

‘Ponovno ćemo osvojiti osam mandata u IV. izbornoj jedinici, a rukometne derbije trebaju suditi stranci‘

Prilično je direktno izrazio i želju da Podravka pobijedi u natječaju za kupnju zemljišta tvrtke Belje u Baranji

Ivan Anušić

 Ivan Peric/CROPIX

"Očekujem da u četvrtoj izbornoj jedinici HDZ ponovi povijesni rezultat s prošlih izbora i ponovno osvoji osam saborskih mandata", rekao je u ponedjeljak u Kloštar Ivaniću Ivan Anušić, nositelj liste HDZ-a u toj izbornoj jedinici.

Iako se u odnosu na prošle izbore ova izborna jedinica proširila na Koprivnicu i Đurđevac te 16 općina u Koprivničko-križevačkoj županiji, Anušić ne smatra da je ovakvo prekrajanje četvrte izborne jedinice dovelo do njezinog slabljenja te da će se nakon izbora vidjeti koliko je to pripajanje dijela Koprivničko-križevačke županije utjecalo na rezultat HDZ-a.

S obzirom na to da je sad u "njegovoj" izbornoj jedinici i Koprivnica, Anušić se u izjavi dotaknuo i Podravke. On je prilično direktno izrazio želju da Podravka pobijedi u natječaju za kupnju zemljišta tvrtke Belje u Baranji.

"Nadam se skoroj uspješnoj suradnji i povezanosti, profesionalnoj, poslovnoj i svakoj drugoj, Podravke i Belja. Podravka i Belje puno znače za nas, a to možemo dodatno oplemeniti spajanjem te dvije situacije", istaknuo je Anušić. Također je obećao da će nakon što HDZ formira Vladu njegova osobna obveza biti da se sagradi brza cesta od Koprivnice do Križevaca.

Ministar obrane u nedjelju je bio u Našicama na rukometnoj utakmici Nexe - Zagreb i svjedočio fizičkom napadu igrača Nexea na delegata utakmice.

"Ono što se dogodilo ne opravdavam i to se mora sankcionirati. Ali nemojmo da se više događa da suci po tko zna koji put oštećuju Nexe. Jer ako se to više ne bude događalo, neće više biti ovakvih incidenata. Ako Nexe ne smije biti prvak Hrvatske, onda mu to treba reći, a ne ga oštetiti na svakoj utakmici", rekao je.

Kako se to više ne bi događalo, Anušić se zalaže da rukometne derbije sude inozemni suci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:20