NOVI INCIDENT

Ponovno crvi u menzi: ‘Student ih našao u juhi od gljiva, ravnatelj poslao hitnu inspekciju u SC‘

Kuhari mi prvo nisu vjerovali, a onda su zaključili da je stvar u proizvođaču juhe, prepričao nam je student koji je slučaj prijavio
 Student/

Ravnatelj Mirko Bošnjak poslao je danas hitnu inspekciju u kuhinju menze Studentskog centra, nakon što je jedan student u njoj u juhi od gljiva pronašao crva. Svoj obrok je fotografirao, a na fotografiji je razvidno da je riječ o crvu koji pluta juhom. Čim je to primijetio student je obrok odnio u kuhinju kako bi se požalio.

U početku mu, kaže, nisu vjerovali da je u pitanju crv.

- Bili su skeptični i govorili da je nemoguće da je riječ o crvu, naglašavali su da je vjerojatno nešto nalik crvu – objašnjava nam student. Zaposlenik kuhinje tada je došao s bijelim tanjurom, student je iz juhe izvadio crva i nakon kraćeg vijećanja postalo je jasno o čemu je riječ. Kuhari su potvrdili da je crv te rekli da je vjerojatno stvar u proizvođaču.

Spremni za more informacija o studentskom životu? Pridruži se Facebook grupi Sara sa Save i saznaj baš što te zanima – od crva u menzi do diplome u džepu.

- Ponudile su mi da uzmem neku voćku u zamjenu, ali mi iskreno nije bilo ni do kakve hrane nakon ovoga – govori student.

Čim smo poslali upit u Studentski centar javio nam se ravnatelj Mirko Bošnjak i potvrdio kako u kuhinju šalje inspekciju te će odmah čim dobiju nalaz o tome obavijestiti javnost, vjerojatno tijekom sutrašnjeg dana.

image
Student/

Podsjetimo, kvaliteta hrane u studentskim menzama dovedena je u pitanje u studenom prošle godine kada je u Facebook grupi Studentskog doma Stjepan Radić osvanula fotografija pohanog mesa na kojem su se nalazile tvorevine nalika na crve. Studenti su se pobunili zbog loše kvalitete prehrane te su se ozbiljno zabrinuli za svoje zdravlje. Nakon detaljne analize utvrđeno je da je ipak bila riječ o riži koja se našla u smjesi potrebnoj za pohanje mesa.

Studentska prehrana otad je u fokusu medija, a reporterka Jutarnjeg provedena je kroz kuhinju kako bi se uvjerili da je sve kako treba. Otad je na društvenim mrežama nekoliko puta objavljeno da su studenti u hrani naišli na bube, razne predmete i dlake, no ništa od toga nisu prijavili. U ovom slučaju stvar je odmah prijavljena, a čeka se nalaz inspekcije.

Imate informacije ili pitanja vezana uz život studenata ili njihove probleme?

Javite nam se na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:00