MALO ZADOVOLJSTVO

Popijač: Cijene goriva ostaju iste, poskupljuje jedino Eurodizel BS

 Nenad Dugi / CROPIX

Ministar gospodarstva Đuro Popijač izjavio je pak danas poslije podne kako ovaj tjedan najvjerojatnije neće biti poskupljenja naftnih derivata, a poskupjeti bi mogla jedna vrsta dizelskog goriva.

Ministar je rekao da cijene naftnih derivata ovise o kretanjima cijena na mediteranskom tržištu i tečaju dolara te najavio da će uskoro biti objavljene maksimalne moguće cijene naftnih derivata u Hrvatskoj.

- Ali kako sad stvari stoje, ovaj tjedan ne bi trebalo doći do povećanja cijena - još jednom je potvrdio Popijač.

Ministarstvo gospodarstva u međuvremenu je objavilo najviše razine maloprodajnih cijena u razdoblju od 22. ožujka do 4. travnja ove godine, a prema tim podacima poskupjeti bi od ponoći mogao jedino eurodizel BS i to za 13 lipa po litri.

Naime, do sada je maksimalna cijena eurodizela BS bila 9,20 kuna po litri, a od ponoći bi njegova najviša cijena mogla biti 9,33 kune po litri. Najviše razine maloprodajnih cijena ostalih derivata ostaje nepromijenjena, pa naftne tvrtke na hrvatskom tržištu i u idućih 15 dana motorni benzin eurosuper BS 95 mogu prodavati po najvišoj cijeni od 9,64 kune po litri, eurosuper BS 98 po najviše 10,03 kune, a najviša cijena eurosupera BS 100 ostaje 10,13 kuna po litri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 14:02