SLUŽBE SU NA TERENU

Poplava na zaprešićkim ulicama nakon puknuća cijevi: ‘Stanje je ozbiljno, radimo na sanaciji‘

U ponedjeljak prijepodne došlo je do puknuća cijevi u Ulici bana Josipa Jelačića u Zaprešiću

Poplava u Zaprešiću

 Televizija Zapad/

U ponedjeljak prijepodne došlo je do puknuća cijevi u Ulici bana Josipa Jelačića u Zaprešiću. Prema snimkama s terena, voda je pokrila gotovo cijelu ulicu koja prolazi kroz središte grada, a voda je ušla i u dvorišta tamošnjih stanara. Iz Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić doznajemo da je došlo do puknuća magistralnog cjevovoda kod stadiona NK Inter Zaprešića i da je veliki dio Zaprešićana ostao bez pitke vode.

- Veliko je puknuće i ozbiljan kvar, cisterne s vodom su na terenu, kao i sve raspoložive službe. Radi se na sanaciji - rekao je službenik ViO-a Zaprešić u telefonskom razgovoru za Jutarnji.

Na pitanje kako je do puknuća cijevi došlo, službenik nam je odgovorio da za to "treba pričekati da se dovrši inspekcija". Inače, na tom mjestu već nekoliko tjedana traju radovi na kanalizacijskim cijevima.

Voda se, kako prenose mediji, izlila na prometnicu, no djelatnici komunalnog su ubrzo počeli s hitnom intervencijom. Promet je okolnim ulicama ubrzo po dolasku djelatnika ViO-a normaliziran.

- Dana 04.07.2022. u jutarnjim satima došlo je do puknuća cjevovoda u Zaprešiću, na raskrižju Ulice bana Josipa Jelačića i Mirka Bogovića. Nažalost, ne možemo sa sigurnošću utvrditi što je uzrok puknuća, no pretpostavka je da je zbog velike potrošnje vode uzrokovane sušom, u cjevovodu došlo do hidrauličkog udara koji je izazvao puknuće cijevi. Prilikom sanacije cjevovoda, na cijevi je pronađena gromada betona, te je moguće da je ista uzrok puknuća cijevi. Napominjem da do sada nije bilo problema s cjevovodom.

Brzom intervencijom naših djelatnika voda je zatvorena, a poplavljena prometnica je sanirana i puštena u promet. Popravak cjevovoda je u tijeku, a uspostava vode očekuje se u kasnim popodnevnim ili ranim večernjim satima. Nekoliko kuća trenutno je bez pitke vode, no omogućena im je opskrba pitkom vodom putem cisterne koja kruži ulicom.

Voda nije poplavila niti jedan objekt, dva dvorišta bila su prekrivena nanosima zemlje koja je odmah sanirana, a brzom intervencijom djelatnika Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o. spriječena je veća šteta, poručili su iz ViO-a Zaprešić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:36