OSJEČANKE APELIRAJU

Popravite glavni trg jer žene tamo uništavaju štikle

Dogradonačelnica je pitanje štikli postavila na kolegiju kod gradonačelnika Osijeka
Osijek, 250610Strojevi koji skidaju zvake sa plocnika u Kapucinskoj ulici usisali su fuge izmedju postavljenih ploca pa je gotovo nemoguce hodati u viskom petama koje upadaju u rupe.Foto: Dorian Horvat / CROPIX
 Dorian Horvat / CROPIX

OSIJEK - Ženama u Osijeku posljednjih je godinu dana jedan od najvećih problema hodati u štiklama po Kapucinskoj ulici u strogom središtu grada te na Trgu Ante Starčevića. Svako malo pa nekoj ženi puknu ili se izgule pete na štiklama, koje im zapnu u fuge između betonsko-granitnih ploča kojima su popločeni ulica i trg.

Usisali pijesak

A rupe između ploča nastale su radom strojeva tvrtke Unikom, poput onoga za uklanjanje žvakaćih guma, koji su usisali pijesak između ploča.

- Zanima me kada ćete ponovno zapuniti pijeskom rupe između ploča. Govorim ovo uime svih žena u Osijeku koje moraju paziti hoće li im štikla upasti u rupe. Na nekim mjestima razmak između ploča širi je i od jednog centimetra - izjavila je na posljednjoj sjednici gradonačelnikova kolegija dogradonačelnica Osijeka Danijela Lovoković.

Obećanje direktora

Direktor Unikoma, Tomislav Glavaš, obećao je da će se to učiniti što prije bude moguće.

- Razmišljala sam da odnesem u Grad ili Unikom sve štikle koje sam polomila. Čak i nije toliki problem kad peta pukne, koliko kad se izguli, jer se to ne može popraviti - rekla nam je jedna Osječanka.

Postolar: Istina je, imam više posla

Da Osječanke imaju problema hodajući središtem grada potvrdio nam je i postolar Krešo Antolović, čija se radnja nalazi u pothodniku ispod Trga Ante Starčevića.

- Teško mi je govoriti o točnim brojkama, no zna se dogoditi da u 10 dana imamo po tri slučaja oštećenja štikli zbog tih rupa - rekao je poznati osječki postolar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:50