NAPETOSTI U STRANCI

PORAZ RIJEČKOG LOBIJA Sjednica Glavnog odbora SDP-a tek najesen

Komadina je potvrdio da je nezadovoljan odlukom da se Glavni odbor sastane tek najesen
zagreb, 280612.Sabor.Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina odrzao press konferenciju vezano na medijske natpise da zeli iskoristiti bolest predsjednika parlamenta Borisa Sprema i preuzeti njegovo mjesto u Saboru.Na slici: Zlatko KomadinaFoto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB - Predsjedništvo SDP-a dogovorilo je danas da će se Glavni odbor stranke sastati u prvom tjednu rujna, rekao je novinarima potpredsjednik stranke Zlatko Komadina, nakon sjednice Predsjedništva koja je trajala kraće od jednoga sata.

Iako je osobno u više navrata inzistirao da bi se Glavni odbor trebao sastati što prije, kako bi potvrdio da je Ivo Josipović SDP-ov kandidat za predsjednika RH, ali i razgovarao o niskom rejtingu stranke i vlade Zorana Milanovića te o gubitku izbora u Vukovaru i drugim lokalnim sredinama, Komadina je nakon sjednice kazao kako se o tome nije govorilo.

"Ovo sve o čemu me pitate su stvari prošlosti, sve se to dogodilo", kazao je Komadina. Potvrdio je tek da je nezadovoljan odlukom da se Glavni odbor sastane tek najesen.

"Glavni odbor trebalo je sazvati ranije, jer je on po Statutu tijelo koje utvrđuje potporu predsjedničkom kandidatu. Druga su stvar preferencije svakog od nas, ako pitate bilo kojeg SDP-ovca, to je Ivo Josipović, ali o tome odluku mora donijeti stranačko tijelo", rekao je.

Na pitanje ima li SDP plan kako popraviti rejting, odgovorio je kako taj rejting najbolje mogu popraviti svi na svom području odgovornosti.

"Ljude ne interesira što se događa u SDP-u. Zanima ih da bolje žive, da Vlada daje rezultate, u našoj županiji da ja napravim nešto kao župan i više i bolje, tako u Gradu Rijeci, tako u Splitu, treba se uhvatiti posla, a politike će biti, politika je čimbenik tog posla", rekao je Komadina.

Novinare je zanimalo i hoće li predsjednik riječkog Foruma mladih SDP-a Sanjin Matijević, koji je na facebooku vulgarnim riječima komentirao jučerašnju Milanovićevu izjavu u Gunji, snositi posljedice.

Milanović je, želeći pokazati razumijevanje prema strahotama koje su prošli stanovnici poplavljenih područja, poplavom pogođenoj Ljiljani Jerković kazao kako zna da isušivanje dugo traje jer je prošle godine u njegovu stanu pukla cijev.

Komadina je kazao kako je čuo da su mediji krivo citirali Milanovićevu izjavu te da su "ljudi reagirali na ono što su čuli".

"Svatko ima pravo na svoju reakciju", rekao je Komadina, a na pitanje bi li se Matijević trebao ispričati Milanoviću, odgovorio je, "nisam nikom tata ni mama, neka svak odgovara za svoje postupke, ako će se ispričavati, nek se ispričava".

Ostali članovi Predsjedništva SDP-a nisu bili rasploženi za razgovor s novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:12