NAKON BREXITA

PORUKA HRVATSKE VELEPOSLANICE BRITANCIMA ZAVRŠILA NA JUMBO PLAKATU 'Riješite se lošeg engleskog...'

 
 Facebook Američki institut, screenshot / SALTO Eastern Europe and Caucasus Resource Centre

Nakon nespretne izjave veleposlanice RH pri EU, Irene Andrassy, koja je vodila posljednji sastanak između izaslanika Velike Britanije i Europske unije, jedna je škola za strane jezike to iskoristila u svoju korist.

Podsjetimo, Andrassy je kazala britanskom veleposlaniku pri Europskoj uniji Timu Barrowu "Thank you, goodbye, and good riddance", a u slobodnom prijevodu bi to značilo "hvala vam, doviđenja, dobro da smo vas se riješili".

Škola za strane jezike Američki institut na svojoj je Facebook stranici objavila fotografiju jumbo plakata uz cestu koji ih reklamira. Na plakatu piše 'Good riddance', croatian ambassador, a ispod toga je logo i poruka Američkog instituta: 'Rid yourself of bad english', što znači 'Riješite se lošeg engleskog'.

Ta je izjava veleposlanice Andrassy izazvala smijeh Britanaca, a i sama je na Twitteru objavila da se samo šalila.

Ovo nije prvi put da je Američki institut za svoju reklamu iskoristio loš engleski poznatih osoba. Tako je 2017. godine Američki institut preko jumbo plakata reklamirao učenje engleskog jezika uz fotografiju Melanie Trump i sljedeći tekst: - Zamisli samo koliko daleko možeš stići uz malo engleskog...

Prvoj dami SAD-a to se nije svidjelo (ili barem njezinom pravnom timu) te je zatraženo uklanjanje plakata u roku od 24 sata. S američkog instituta udovoljili su toj želji, ali su na istom mjestu objavili novi plakat, ovaj put bez Melanije.

Na svojoj Facebook stranici iz Američkog instituta objavili su fotografiju novog plakata uz natpis "Take 2" ili "Drugi pokušaj": - Invest in your English and billboards. People love a good billboard - stoji na novom jumbo plakatu.

Prevedeno na hrvatski: - Uložite u svoj engleski i u jumbo plakate. Ljudi vole dobre jumbo plakate...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:03