PRESKUPA KAVA?

Poruka s računa iz kafića u Kostreni širi se društvenim mrežama: ‘Za sve koji se žale na cijene!‘

‘PP i najveći PDV u Europi obračunati u cijeni. Španjolska i Italija 10, Mađarska 5, Grčka 13, a Francuska i Slovenija 6%.‘
Račun iz Kostrene
 Facebook/Morski.hr

Popijete li kavu ili koje drugo piće u kafiću Mosquito u Kostreni na računu ćete dobiti i zanimljivu poruku, piše portal Morski.hr.

Naime, poruka ispisana na dnu računa pojašnjava gostima zašto je cijena takva kakva jest.

'PP i najveći PDV u Europi obračunati u cijeni. Španjolska i Italija 10, Mađarska 5, Grčka 13, a Francuska i Slovenija 6%. Iziđimo na izbore i zaustavimo poreznu represiju državi koja postoji kako bi omogućila privilegije za podobne', stoji u poruci na računu.

image
Račun iz Kostrene
Morski.hr

Vlasnik kafića Mosquito, Miro Juraj, ovako objašnjava svoj potez:

- To je bilo jednostavno iz razloga jer mnogi ljudi uopće nisu upoznati s činjeničnim stanjem. Ako u zemljama koje su turističke i imaju par stotina milijuna stanovnika, stoji PDV kojeg sam naveo, po čemu smo to mi drugačiji, a promoviramo se kao turistička zemlja? Mnogo je bilo ugostitelja koji su radili dok je PDV na ugostiteljske usluge bio 13 % i kad su digli na 25 %, mnogi su dali svoje lokale u prodaju, poslovanje je postalo neisplativo. Vlada je izišla samo u susret hotelijerskom lobiju i restorani su na uslugu hrane dobili PDV 13%. Ovo je način da se potakne ljude da idu na izbore jer izbori su jedino mjesto gdje se neke stvari mogu promijeniti. Svi koji se žale da im je kava skupa, trebaju znati da je svaki treći zaposlenik državni zaposlenik, koliko se državi daje novca – kaže Miro Juraj za portal Morski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2022 12:36