NEZAVISNA LISTA

Posavec Čačićevim stopama: Međimurski župan osniva novu stranku na sjeveru Hrvatske

Dvojbu hoće li se natjecati za treći mandat župana ili prvi put za gradonačelnika Čakovca još nije razriješio
Matija Posavec
 Željko Hajdinjak/Cropix

Nakon što je listopadu 2019. napustio HNS Matija Posavec nastavio je Međimursku županiju voditi kao nestranački župan, a na svibanjske lokalne izbore izaći će sa svojom novom strankom. Osnivačka skupština stranke, koja će se zvati Nezavisna lista Matije Posavca, već je održana i u tijeku je postupak registracije pri Ministarstvu uprave.

- Počeo sam s procesom osnivanja nove stranke. Imat ćemo kandidate na gotovo svim razinama u Međimurskoj županiji, dakle za načelnike, gradonačelnike i župana te liste za predstavnička tijela. Nova stranka na ove će izbore izaći samo na području Međimurske županije, a nakon lokalnih izbora planiram stvarati centristički politički savez na sjeveru Hrvatske.

Za početak će to biti regionalna stranka. Ponudit ću platformu i program, a tko će nam se sve pridružiti, vidjet ćemo - izjavio je za Jutarnji list župan Posavec.

Dvojbu hoće li se natjecati za treći mandat župana ili prvi put za gradonačelnika Čakovca još nije razriješio.

- Možda je još prerano, mandat župana mi još traje. Izbori su za tri mjeseca, a konačnu odluku donijet ću u ožujku - rekao je Posavec.

Koju god utrku odabrao, Posavec će protiv sebe s jedne strane imati HDZ, a s druge SDP-ovu koaliciju u kojoj su i Reformisti Radimira Čačića.

- I prije četiri godine sam išao protiv SDP-a i HDZ-a. I pobijedio. Tek nakon izbora sa SDP-om sam dogovorio suradnju u Županijskoj skupštini - kaže nam jučer Matija Posavec.

Ako se odluči natjecati za župana, borit će se protiv HDZ-ova kandidata Gorana Gotala, tajnika kabineta ministra graditeljstva Darka Horvata, i SDP-ova Marija Medveda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:40