INFLACIJA

Poskupio i najjeftiniji hrvatski restoran: Pogledajte koliko će sad obroke plaćati saborski zastupnici

Do sada je dnevna juha u saborskom restoranu koštala 4 kune, a glavno jelo s prilogom 15 kuna

Arhivska fotografija

 Damjan Tadic/Cropix

Već nekoliko mjeseci cijene hrane lete lete u nebesa, a zbog cjelokupne globalne situacije, poskupljuju i struja, plin, gorivo, a sukladno tome i sve ostalo. U Hrvatskoj nema tko nije digao cijene u zadnjih nekoliko mjeseci. Na poskupljenja je, doduše, bio "otporan" restoran u Hrvatskom saboru u kojem se cijene nisu mijenjale već nekoliko godina, no i njih je izgleda snašla inflacija, piše Net.hr.

Kako doznaje ovaj portal, od 1. kolovoza porasle su cijene obroka hrane u saborskom restoranu, pa će saborski zastupnici i djelatnici Hrvatskog sabora svoje ručkove od sada plaćati nešto više. Glavno jelo s prilogom do sada su plaćali 15 kuna, a od 1. kolovoza ono će koštati 18 kuna.

Prema novim cijenama, dnevni prilog u saborskom restoranu koštat će 10 kuna, dnevna juha 5 kuna, za desert će plaćati 5 kuna, a za salatu će morati izdvojiti 4 kune. Naruče li naši političari glavno jelo, juhu, salaticu i desert, od sada će po obroku plaćati 32 kune.

Do sada je dnevna juha u saborskom restoranu koštala 4 kune, glavno jelo s prilogom 15 kuna, dnevni prilog 9 kuna, desert 4 kune, a salata 3 kune.

Saborski zastupnici trenutno su na ljetnoj stanci, a na svoja se radna mjesta vraćaju sredinom rujna kada im ponovo kreću sjednice. Uz sto dana godišnjeg odmora koliko imaju kada se sve zbroji, zastupnici uživaju i u brojnim benefitima kao što su primjerice troškovi goriva, cestarine, javnog prijevoza, karata za avion, troškovi smještaja u hotelima, troškovi stanarine i režija, ali i naknade za odvojen život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 12:05