'DRASTIČNA' RAZLIKA

Poskupjela hrana u Saboru: Zastupnici će izdvajati 4 kune više za ručak!

Luka Bebić rekao je kako bi hrana bila jeftinija kada bi se nabavljala na placu, no zakonom to nije dopušteno
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Nema više 'jeftine' hrane za saborske zastupnike. Cijene svih menija u saborskom restoranu poskupljuje za 4 kune, najavio je danas predsjednik Sabora Luka Bebić prenoseći odluku saborskog predsjedništva. Razlog poskupljenja je, kako se navodi, veća kvaliteta.

Naime, ranije se događalo da su se saborski zastupnici žalili na kvalitetu hrane u njihovom restoranu, a znalo je biti i slučajeva u kojima se hrana i vraćala u kuhinju.

Cijene menija penju se sa 32 na 36 kuna, samoposluživanje je također 4 kune skuplje te iznosi 26 kuna, a 'skočila' je i cijena menija za prolazne goste te umjesto 41 ona sada iznosi 45 kuna.

Predsjednik Sabora je naveo kako bi cijena hrane mogla biti i jeftinija, no to će se znati tek nakon što propis prođe natječaj javne nabave.

- Da možemo ići na pijacu vjerojatno bi nabavili jeftinije namirnice, al' ne ide to tako. Mi nemamo mehanizma za to provesti, nego moramo poštovati zakon i ići na natječaj - pojasnio je Bebić.

Na novinarsko pitanje je li to udaranje po džepu zastupnika Bebić spremno odgovara:

- Pa udar je pomalo jer je i inflacija. Poskupilo je zapravo sve. Ovdje je bilo i nekih prijedloga da se još poveća zastupnicima cijena, ali to je toliko malo da mnogi idu dolje u restoran, samoposlugu - zaključio je Bebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:40