ĆORIĆ O POSKUPLJENJIMA

‘Poslije 1. travnja ne možemo značajnije utjecati na cijenu energenata, ali učinit ćemo sve da ublažimo udar‘

"Prvog travnja ćemo težiti ka tome da i rast cijene struje i plina bude što je moguće manji. Mislim da ćemo u tome i uspjeti"

Tomislav Ćorić

 Goran Mehkek/Cropix

Vlada priprema paket mjera za ublažavanje rasta cijena plina i struje, a trebao bi biti predstavljen do kraja mjeseca, javlja HRT.

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić komentirao je najavljeno poskupljenje energenata u Splitu tijekom akcije "Zazeleni svaki dan" kojoj je cilj pokazati kako promjenom svakodnevnih navika zajedno možemo učiniti pozitivne korake u smanjenju štetnog utjecaja na klimu i okoliš.

- To je nešto na što ne možemo značajnije utjecati osim mjerama koje će Vlada donijeti i na taj način, prije svega ugroženim skupinama, a onda i ostalima, u kontekstu plina omogućiti kroz sniženo porezno opterećenje da ovaj udar bude manji. Mi smo ga spriječili do 1.4. Većina europskih zemalja i gradova već su doživjeli značajno povećanje. U Hrvatskoj se to, što se tiče kućanstava, odnosno građanstva, nije dogodilo. Prvog travnja ćemo težiti ka tome da i rast cijene struje i plina bude što je moguće manji. Mislim da ćemo u tome i uspjeti, kazao je Ćorić u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:10