REORGANIZACIJA

Posljedice koronakrize - HGK smanjuje broj zaposlenika za 30%: ‘Nije lako, ali to je neizbježno‘

Nikada nije lako donijeti odluku o otkazima, ali ona je neizbježna - poručio je Burilović
Luka Burilović


 
 Srdjan Vrancic/Cropix

Hrvatska gospodarska komora nastavlja s reorganizacijom i smanjuje broj zaposlenih za 30 posto. Predsjednik HGK Luka Burilović ističe da su se svi preko noći morali naviknuti na novu stvarnost koju najviše osjećaju i čije su najveće žrtve hrvatski gospodarstvenici te čije se teškoće prelijevaju na čitavo društvo. Ovakvo stanje, kaže, podrazumijeva i znatan pad prihoda.

- Zbog svega odlučili smo ranije krenuti u sljedeću fazu reorganizacije HGK, koja, nažalost, znači i smanjenje broja zaposlenih za 30 posto. Nikada nije lako donijeti odluku o otkazima, ali ona je neizbježna - poručio je Burilović i dodao da HGK sa Zavodom za zapošljavanje priprema plan zbrinjavanja.

Inače, Hrvatska gospodarska komora zapošljava nešto više od 500 radnika.

U svome priopćenju javnosti jučer podsjećaju da je od dolaska Luke Burilovića na mjesto predsjednika HGK fokus na reorganizaciji poslovanja i povećanju efikasnosti sustava, u skladu s potrebama članica zbog kojih Hrvatska gospodarska komora i postoji.

- Digitalna transformacija, u koju smo ušli još prije više od dvije godine, počela je ne samo projektom Digitalna komora kao finalnim proizvodom, nego i digitalizacijom internih procesa koji sami po sebi podrazumijevaju smanjenje broja zaposlenih.

Naime, digitalna transformacija bila je preduvjet za racionalizaciju i reorganizaciju Komore koju smo planirali provesti postupno, međutim, nitko nije mogao predvidjeti koronakrizu - objašnjava Burilović. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2021 16:32