NAJBOLJI PROJEKT EU

Poslovni inkubator za uzlet novih poduzetnika u Vrlici

Nepostojanje poduzetničkog inkubatora na području Vrlike nepovoljno je utjecalo na okruženje za razvoj poduzeća
3D render inkubatora

Izgradnja poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore projekt je grada Vrlike predložen od strane Javne ustanove RERA S.D. u izbor za najbolji EU projekt unutar kategorije Doprinos poduzetništvu.

Poslovni inkubator smješten je u Gradu Vrlika, projekt je počeo 1. studenog 2017. godine, a završio 30. rujn 2020. Ukupna vrijednost mu je bila 22.173.321,40 kuna. Iznos isplaćenih bespovratnih sredstava je bila 19.454.872 kune, a vlastita sredstva su bila 2.718.449 kuna. Po završetku postupka javne nabave, ukupna vrijednost projekta je iznosila 26,8 milijuna kuna. Izgradnjom inkubatora željela se je omogućiti dostupnost poduzetničko poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzetnicima u svrhu njihovog olakšanog rasta i razvoja s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima.

Nositelj i partneri

Grad Vrlika bio je nositelj projekta, a partneri Vrla d.o.o. i Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju Splitsko-dalmatinske županije.

Nepostojanje poduzetničkog inkubatora na širem području Grada Vrlike, uključujući i veliki dio ostatka zaobalja Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, nepovoljno je utjecalo na okruženje za osnivanje i razvoj poduzeća, a poduzetnici početnici nisu imali namjensku infrastrukture za učinkovitu potporu u razvoju konkurentnosti njihovog znanja, ideja, proizvoda i usluga, nužnih za poslovni uspjeh i opstanak na tržištu. Zato je razvoj poduzetničke infrastrukture izgradnjom Poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore prepoznat kao nositelj gospodarskog razvoja i općeg napretka Grada Vrlike i njemu gravitirajućih područja zaobalja Dalmacije.

Uredi i radionice

Poslovni inkubator Kosore izgrađen je u Radnoj zoni Kosore, na površini od 8 000 m2, a sam objekt ukupnog GBP-a je 2.233,37 m2.

Zgrada poslovnog inkubatora sastoji se od radionica sa servisnim prostorijama u prizemlju, te ureda na katu. Ukupno sadrži 12 izgrađenih i opremljenih funkcionalno-prostornih jedinica, 6 ureda i 6 radionica. Gospodarski blok (koji sadrži garderobe, sanitarije i čajnu kuhinju zaposlenika) formiran je u sredini objekta kako bi bio što dostupniji svim radionicama. Na katu su smješteni uredski prostori (6 jedinica) do kojih se dolazi stubištem i liftom iz lobby-a. U sklopu poslovnog inkubatora „Kosore“ nalazi se i co-working prostor čiji je cilj umrežavanje potencijalnih i postojećih poduzetnika te poticanje zajedničke suradnje i međusobne povezanosti tvrtki i pojedinaca u regiji. Također je opremljen uredskom i informatičkom opremom. Razvijena je i web platforma „Virtualni inkubator“ kroz koju poslovni inkubator „Kosore“ pruža poslovne, tehničke i obrazovne usluge stanarima inkubatora ali i poduzetnicima koji nisu fizički smješteni u inkubatoru.

image
Sponzorska pasica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:30