KADROVSKA KRIŽALJKA

POSRNULA KNINSKA KRALJICA DOŽIVJELA NOVI PORAZ! Ova mlada i relativno nepoznata dama nova je ravnateljica NP Krka, ona je također članica HDZ-a

 
Nella Slavica
 ŠIBENSKI

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić za novu ravanteljicu JU Nacionalni park Krka imenovao diplomiranu ekonomisticu Nellu Slavicu (HDZ) iz Šibenika, dosadašnju ravnateljicu Studentskog centra u Šibeniku. Ovu informaciju neslužbeno nam je potvrdio naš izbor iz Ministarstva.

Nakon što je dosadašnjeg ravnatelju Krešimiru Šakiću (SDP) istekao natječaj, na natječaj se prijavilo šest kandidata. Premda se u kuloarima najviše šanse za čelnu fotelju ove bogate javne ustanove davalo kandidatkinji Josipi Rimac, bivšoj kninskoj gradonačelnici i aktualnoj državnoj tajnici, ministar Ćorić odlučio se za manje u javnosti poznatu Nellu Slavicu, koja je, uz ravnateljsku funkciju Studentskog centra, i direktorica tvrtke za lov i turizam 'Sveti Hubert, u vlasništvu njezina oca.

Mnogi će reći da je upravo 'lovačka veza' presudila pri izboru Nelle Slavice za ravnateljicu, s obzirom da je predsjednik šibensko-kninskog HDZ-a Nediljko Dujić i predsjednik Županijskog lovačkog saveza.

Inače, za novog šefa NP 'Krke' još su se natjecali dosadašnji ravnatelj Krešimir Šakić, aktualna ravnateljica Opće bolnice Šibenik Sanja Jakelić, direktor Udruge za zaštitu okoliša Hippocampus iz Biograda Željko Domitrović, te nezaposlena hrvatska braniteljica i doktorica znanosti Ljiljana Zmijanović.

Nella Slavica uz diplomu ekonomistice ima i dodatno zvanje specijalista za zaštitu okoliša, voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, posjeduje i certifikat u području javne nabave, ima i zvanje službenika za zaštitu osobnih podataka, te certifikat assistant trainera u programu Curriculum Globale za jačanje kompetencija andragoških djelatnika. Ima 15 godina na rukovodećim položajima u javnom i privatnom sektoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:33