PODIGNUTA OPTUŽNICA

Posrnulom HDZ-ovu načelniku Žgeli koji je šamarao konobaricu prijete 3 godine zatvora: ‘Imao je samo jednu nakanu...‘

Tužiteljstvo Žgelu optužnicom tereti da je u prisutnosti više osoba postupio u nakani da ponizi vlasnicu kafića

Napad u Severinu

 Mojportal.hr/

Načelnik Općine Severin Žarko Žgela (58) zbog svog nasilničkog ispada u kafiću u gradu u kojim rukovodi, neće odgovarati prekršajno već kazneno!

Odlučilo je to bjelovarsko Općinsko državno odvjetništvo koje je protiv Žgele podignulo optužnicu zbog nasilničkog ponašanja od 9. srpnja, a zbog čega mu, u slučaju da optužnica bude potvrđena i dođe do suđenja, prijeti do tri godine zatvora.

Riječ je o događaju čiji je djelić obračuna u formi videa s nadzorne kamere objekta dospio u javnost kada se oko 23 sata ispred kafića u Severinu navedenog datuma totalno neprimjereno i divlje, pod utjecajem alkohola, ponašao prema Ivi Milki Kramarić, vlasnici ugostiteljskog objekta u selu.

Tužiteljstvo Žgelu optužnicom tereti da je u prisutnosti više osoba postupio u nakani da ponizi vlasnicu kafića. Točnije, nakon što je prethodno u kafiću "uporno zahtijevao da mu se posluži piće, iako je rečeno da napusti lokal zbog završetka radnog vremena, verbalno i fizički ju je napao odnosno govorio joj pogrdne riječi te ju vrijeđao."

No tu Žgela nije stao s udarcima ni nakon što su ga drugi svjedoci pokušali odvući od žene. Odlučio ju je zatim u naletu bijesa četiri puta udariti i otvorenim dlanom po desnom i lijevom uhu te obrazima, kao i zatvorenom šakom u potiljak i rame. Sve je to kod vlasnice ugostiteljskog objekta izazvalo osjećaj poniženja i straha. Žgela je inicijalno sve demantirao, ali su njegove riječi na kraju demantirale snimke nadzorne kamere pa je potom uhićen.

Proveo je jedan dan iza rešetaka i na kriminalističkom istraživanju, a kad je i javnost doznala za incident, Žgela je istupio iz HDZ-a međutim, načelničke fotelje prvog čovjeka Severina se odrekao nije. I dalje uredno obnaša dužnost te se pojavljuje na konferencijama.

Nakon svega, prestravljena vlasnica je bila u totalnom šoku, a bolne posljedice udaraca osjećala je još danima na svome tijelu.

- Deset minuta prije zatvaranja kafića nazvala me u suzama djelatnica i rekla da ju je načelnik primio za ruku i zavrnuo joj ju. Sjela sam u auto i odmah došla do lokala. Došlo je do naguravanja načelnika s gostima kafića koje su njegovi prijatelji prethodno vrijeđali. Govorio mi je: "Jel ti znaš tko sam ja pi*da ti materina? Ovo je moje selo". Na to sam ja njemu rekla da bi upravo zato trebao biti uzor. Rekla sam mu i da se smiri jer da ću ga radi svega staviti u novine te da mi ga je već dosta da mi radi probleme. I tad me primio za vrat pa sam ga odgurnula od sebe da bi me potom gurnuo rukom po bradi, vikao mi da sam krava i krenuo šamarati me - prisjetila se nakon događaja za medije napadnuta vlasnica kafića kojoj je Žgela priuštio lakše ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:39