GRAĐANI OGORČENI

POSTAVILI KAMERU NA ZAGREBAČKOJ TRŽNICI, KAŽNJAVAJU ČAK I DOSTAVNA VOZILA Vlasnica dućana u jednom danu skupila 17 kazni: Ne znam kako ću dalje raditi

 
Ilustracija
 Ronald Goršić / Hanza Media

Na tržnicu Vrapče komunalci su postavili kameru i novčano kažnjavaju sve pa i dostavna vozila koja se ondje kratko zaustavljaju više od pedeset godina, piše RTL.

Zaustavljaju se tamo i kupci, ali i roditelji koji dolaze po djecu u školu pored tržnice. Iako nije upitno da je zaustavljanje zabranjeno, oni koji se tamo parkiraju čine to iz nužde, ali time svejedno skupljaju kazne.

Tako je vlasnica jedne trgovine na tržnici u Vrapču u samo jednom danu dobila čak sedamnaest kazni s rokom plaćanja od tri dana. Sve to zbog kamere koja je postavljena, a čak nema niti obavijesti da kamera tu i postoji.

- Sedamnaest kazni poslati u jednom danu, danas u Hrvatskoj plativo u tri dana bez mogućnosti žalbe, a prije nas nitko obavijestio nije, smatram da to zaista nije u redu i da je to popriličan udar na džep svakog građana, pa tako i mene i svih mojih prijatelja i susjeda - rekla je za RTL ogorčena Katarina Blažeković, vlasnica trgovine.

Ona je naslijedila trgovinu od suprugova oca i tamo neprekidno radi već nekoliko desetljeća. Ne spori da ona, no i ostali krše zakon, no, kaže, nemaju drugog izbora. Dodaje i da otkad su prije dva tjedna kamere postavljene svakodnevno upozorava kupce da se zaustavljaju, jer im slijedi kazna. Trgovci su pak prisiljeni snalaziti se kako znaju i umiju.

- Dajte mi sada onda pokažite gdje parkirate kad istovarate robu? Mi sada ovdje svi koji istovaramo, uključujući i mene parkiramo se, a nije nam dozvoljeno, ne znam da li čak ravnateljica zna, ovdje dok svi skupa ne istovarimo robu - rekla je Blažeković.

To je ulaz u školsko dvorište. Kazala je da im se na ovakav način ugrožava poslovanje. Trgovci su pisali su nadležnom gradskom uredu da im dozvole zaustavljanje na dvadeset minuta za dostavu, potpisivali su i peticiju, ali uzalud.

- Ja mislim da je red da nam konačno izađu u susret jer represijom na malog radnika, građanina, a istodobno se priča o nekim poticanjima i ovom i onom, a ovo su stvarno poticaji, samo u kojem smislu", smatra Blažeković.

Ekipa RTL-a pisala je i nadležnom gradskom uredu, no dobili su tek citat zakona i obećanje da će se rješenje pokušati pronaći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:30