SPLITSKA ŽELJEZARA

Postignut dogovor; prekinut štrajk glađu u splitskoj Željezari

 Ante Čizmić / CROPIX

Nakon 11 dana iscrpljeni radnici splitske Željezare prekinuli su štrajk glađu. Odlučeno je to na sastanku Kriznog stožera za obranu tvrtke nakon što su im tvornički sindikalisti Tonči Mužić i Katica Nejašmić iz Ministarstva gospodarstva u Zagrebu gdje su prisustvovali četverosatnom sastanku s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem javili da su njihovi zahtjevi velikim dijelom ispunjeni.

U Ministarstvu je postignut dogovor sa splitskom tvrtkom Trast koja će prepustiti oko 1500 tona žice kako bi se u hladom pogonu prerade čelika u Splitu mogla započeti proizvodnja što je i bio jedan od naših uvjeta za prekid štrajka.

- Proizvodnju bi najvjerojatnije već mogli početi za dva dana, a kako su nam kolege iz Zagreba potvrdili, intenzivno se pregovara s pet zainteresiranih tvrtki koje su iskazale zanimanje za kupnju Željezare – kazao je sindikalist Mladen Bekavac koji je zajedno sa štrajkašima glađu boravio u krugu tvornice. I današnji dan u tvornici je protekao iznimno emotivno, a štrajkaše glađu Lovru Bratima i Dragu Prungla jučer su posjetile supruge i unuci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 13:53