PROMJENA NA POMOLU

Potencijalni nasljednik Ivana Paladine jutros stigao na razgovor u Banske dvore

Škorić je prekaljeni stranački kadar, koji je u građevinskom sektoru radio i prije nego što je došao na čelo Hrvatskih cesta

Josip Škorić

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, čovjek kojega se spominje kao mogućeg nasljednika Ivana Paladine u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja, stigao je u ponedjeljak ujutro u Banske dvore, javlja N1 Televizija.

Ministar graditeljstva Ivan Paladina na izlaznim je vratima iz Vlade, o čemu bi danas, kako se neslužbeno doznaje, moglo razgovarati i predsjedništvo HDZ-a.

Premijeru je nedavno dao prijedlog novog centraliziranog sustava obnove nakon potresa, koji bi zamijenio tri tijela s tri čelnika. Međutim, problem za premijera Andreja Plenkovića, čini se, nastao je zato što je taj dokument izišao u javnost.

Škorić je prekaljeni stranački kadar, koji je u građevinskom sektoru radio i prije nego što je došao na čelo velike državne tvrtke.

Rođen je 1964. godine u Osijeku, gdje je završio osnovnu i srednju školu te građevinski fakultet.

Nakon što se početkom rata pridružio Hrvatskoj vojsci, Škorić se kasnije zaposlio u osječkoj tvrtki Gradnja, gdje je dobio i rukovodeću poziciju.

Prije nego što se 2002. zaposlio u osječkom Unikomu, gdje je također vodio sektor za građevinarstvo, Škorić je odradio svoju prvu dionicu u javnom sektoru.

Bio je pročelnik Ureda za obnovu i razvoj Osječko-baranjske županije, kasnije Agencije za razvoj i član Poglavarstva županije.

Drugu dionicu u javnom sektoru započinje 2005. godine kada se u Hrvatskim cestama zapošljava na poziciji šefa ispostave Osijek. Članom Uprave HC-a postaje 2008. godine, a prvi (i vrlo kratki) mandat predsjednika uprave obnaša od 2011. do 2012. godine. Na mjesto šefa Cesta, gdje je i danas, vraća se nakon sloma Milanovićeve vlade 2016. godine.

Cijelo to vrijeme vrlo je aktivan i u stranci, a boje HDZ-a branio je i kao kandidat za saborskog zastupnika na posljednjim parlamentarnim izborima održanim u srpnju 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:16