VIDEO: DRAMA NA AUTOCESTI

Potez koji je djetetu spasio život: Osječka Hitna probila se do Rebra, jedan poziv bio je ključan!

Zahvaljujući brzini, stručnosti i snalažljivosti osječkih "hitnjaka" uz asistenciju zagrebačkih policajaca ova je priča imala sretan kraj
 /Jutarnji List

Prava drama sa sretnim krajem odvijala se u ponedjeljak na putu od Osijeka do Zagreba tijekom hitnog prijevoza oboljelog dvogodišnjeg djeteta iz KBC Osijek u KBC Rebro, no zahvaljujući brzini, snalažljivosti i stručnosti djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije, KBC-a Osijek, zagrebačkih policajaca, a onda i KBC-a Rebro, spašen je jedan mladi život, jer je djetetu po dolasku u Zagreb trebala i reanimacija koju je obavio medicinski tim iz Osijeka.

Dijete je u osječku bolnicu primljeno zbog upale pluća, no preko noći je došlo do pogoršanja stanja te je bio nužan hitni transport u Zagreb. Ekipa osječke Hitne pomoći spremno je preuzela taj zadatak, a onda su tijekom puta shvatili da bi mogli imati problema s prometnim gužvama koje zbog radova na autocesti A3 počinju već kod Križa. Nazvali su HAC i policiju te je u kratkom roku dogovoreno da će ih kod Križa čekati policijska pratnja.

Tako je i bilo. Stigli su službenici iz prometne policije u Heinzelovoj ulici, te je osječka Hitna pod njihovom pratnjom došla do Rebra, zaobilazeći pri tome veliku kolonu vozila koja se kretala prema Zagrebu. Na ruku im nisu išle ni vremenske prilike, jer ih je cijelo vrijeme pratila jaka kiša.

No, dvosatno putovanje nije tu završilo uobičajeno, jer je dijete doživjelo arest. Uslijedila je nova drama i reanimacija dvogodišnjeg djeteta, koja je uspješno i sretno okončana. Tako je, zahvaljujući brzini, stručnosti i snalažljivosti osječkih "hitnjaka" uz asistenciju zagrebačkih policajaca ova priča imala sretan kraj.

Bolje je, naime, i ne pomišljati što bi se dogodilo da se osječka Hitna od Križa morala sama, bez policijske pratnje, probijati autocestom i zagrebačkim ulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:58