STANJE U PROMETU

Potop u Dalmaciji: Sudari na A1, goleme količine vode, u prekidu su trajektne i katamaranske linije

Zbog mjestimice obilnije kiše i veće količine vode na kolniku na pojedinim cestama vozi se otežano

HAK - Sveti Rok

 Hak.hr/

NOVO - Zbog prometnih nesreća na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Zadar centar i Zadar istok te između čvora Sveti Rok i tunela Sv. Rok u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Zbog mjestimice obilnije kiše i veće količine vode na kolniku na pojedinim cestama vozi se otežano.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb na čvoru Varaždin zatvoren je izlazni krak iz smjera Goričana prema Varaždinu i ulazni krak iz smjera Varaždina prema Zagrebu.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka na čvoru Učka (Matulji) zatvoreni su izlazni krakovi iz smjera Rupe i Rijeke u smjeru Opatije i Pule.

U povodu obilježavanja Dana grada Samobora u subotu i nedjelju, 21. i 22. listopada, na snazi je privremena regulacija prometa u užem gradskom središtu.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu trajektne i katamaranske linije

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektne linije: Vis-Split, Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik, Sobra-Prapratno;

katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split, Vis-Split, Novalja-Rab-Rijeka, Korčula-Hvar-Split;

brodska linija Komiža-Biševo.

Tajekt na liniji Trogir (Soline) - Drvenik M. - Drvenik V prevozi samo osobna vozla i teretna vozila do 3 tone na relaciji za Drvenik Mali.


Brod na liniji Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik plovi na relaciji Luka Šipanska-Lopud-Koločep-Dubrovnik bez pristajanja u luku Suđurađ.

Zbog velike količine vode na kolniku zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Rovanjska u oba smjera. Obilazak: čvor Rovanjska (A1) - D8 - D54 (Zaton Obrovački) - D27 (Gračac) -D50 - čvor Sveti Rok (A1), izvještava HAK.

Zbog prometnih nesreća na 258. km autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Zadar centar i Zadar istok te između čvora Sveti Rok i tunela Sv. Rok u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Zbog mjestimice obilnije kiše i veće količine vode na kolniku na pojedinim cestama vozi se otežano. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb na čvoru Varaždin zatvoren je izlazni krak iz smjera Goričana prema Varaždinu i ulazni krak iz smjera Varaždina prema Zagrebu.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka na čvoru Učka (Matulji) zatvoreni su izlazni krakovi iz smjera Rupe i Rijeke u smjeru Opatije i Pule, izvještava HAK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 03:35