STVORILI SE I ODRONI

Potopljeni ulice i trgovi u Hvaru, udar munje uzrokovao požar: ‘Odavno ne pamtim ovakvu oluju, strašno!‘

Jako grmljavinsko nevrijeme koje je u subotu pogodilo srednju Dalmaciju nastavilo je i u nedjelju kvariti vrijeme na tome području

Nevrijeme na Hvaru

 Dalmacija Danas/Youtube

Jako grmljavinsko nevrijeme koje je u subotu navečer pogodilo srednju Dalmaciju nastavilo je i u nedjelju kvariti vrijeme na tome području, piše Dalmacija danas.

Nestabilno je na Visu, Braču i Šolti, a najgore na Hvaru. U samo sat vremena u gradu Hvaru palo je 90 litara kiše po kvadratnom metru, a u posljednja 24 sata preko 150 litara, što je više od prosječne količine oborina koja padne u studenom, navodi Dalmacija danas.

Došlo je do potapanja ulica i trgova, stvorili su se odroni, a u nekoliko su objekata prodrle oborinske vode. Među njima je i vatrogasni dom hvarskih vatrogasaca.

Video iz Hvara Jutarnjem listu ustupio je portal Dalmacija danas

More je zbog bujica poprimilo smeđu boju.

Video iz Hvara Jutarnjem listu ustupio je portal Dalmacija danas; autor videa: Tin Novak

- Imamo dosta problema s oborinskim vodama. Garaže nam plivaju, sve je puno vode. Pumpamo bez prestanka, a kiša ne prestaje. Problem je i to što su telefoni u kvaru, obavijestili smo i policiju o tome - rekao je za Dalmaciju danas zapovjednik DVD-a Hvar Nikola Škarpa.

Udari munje uzrokovali su značajnu materijalnu štetu jer su pregorjeli brojni elektronički uređaji, a dio hvarskog područja ostao je bez mogućnosti uspostavljanja telefonskih poziva. Krovište jedne obiteljske kuće u gradskoj četvrti Križni rat zapalilo se nakon udara munje. Vatrogasci su došli na lice mjesta, a za sada nema informacija o ozlijeđenima.

Video iz Hvara Jutarnjem listu ustupio je portal Dalmacija danas

- Bilo je strašno. Munje su udarale svakih nekoliko sekundi. Odavno ne pamtim ovako nevrijeme u Hvaru. Jedan udar munje bio je izuzetno jak, kao da se dogodio potres. Nedugo zatim vidio sam dim iz susjedovog krovišta, a po tome sam znao da se udar groma nažalost dogodio u njegovu kuću. Srećom, vatrogasci su stigli u rekordnom roku - rekao je jedan Hvaranin za Dalmaciju danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:02