OGROMAN POTENCIJAL

Potpisan sporazum o suradnji Grada Pule i Sveučilišta: ‘Tu smo da budemo potpora razvoju‘

Vjerujem da ćemo kroz ovaj vid suradnje pospješiti dolazak još većeg broja studenata u naš grad, rekao je Filip Zoričić

Filip Zoričić, gradonačelnik Pule

 Dusko Marusic/CROPIX

Sporazum o suradnji potpisali su u ponedjeljak rektor Sveučilišta Jurja Dobrile Marinko Škare i gradonačelnik Pule Filip Zoričić koji je poručio kako je Sveučilište baza razvoja svake zajednice.

Riječ je o suradnji na području prostornog razvoja Grada Pule kao studentskog grada, uspostavljanja i izgradnje znanstveno-tehnoloških i inovacijskih centara te realizacije zajedničkih gospodarskih programa i projekata sa svrhom razvijanja i implementiranja novih tehnologija.

Gradonačelnik Zoričić ističe kako Sveučilište ima ogroman potencijal, posebno kroz razvoj start upova, freelancera i u tom kontekstu Grad će pomoći infrastrukturno i u suradnji sa Sveučilištem razvijati tu priču.

- Bit ćemo im potpora u svakom kontekstu, prostorom, infrastrukturom, suradnjom s privrednicima i svima koji kroz klaster poduzetnika koji stvaramo žele pomoći. To će se ogledati i u projektima, ali i kroz Pulski inovacijski centar. Vjerujem da ćemo kroz ovaj vid suradnje pospješiti dolazak još većeg broja studenata u naš grad i da se zaista razvijamo i kroz identitet sveučilišnog grada - rekao je gradonačelnik Zoričić.

Rektor Sveučilišta Marinko Škare zahvalio je gradonačelniku i Gradu Puli na potpori dodavši kako je riječ o okvirnom sporazumu za projekte koje će Grad i Sveučilište zajedno realizirati.

- Sveučilište je tu da bude potpora razvoju Grada, Županije i regije. Sa svim svojim resursima siguran sam da možemo polučiti zajedničke projekte koji će osigurati razvoj grada i tranziciju prema Puli kao pametnom gradu, odnosno smart cityju - smatra rektor Škare.

Ciljevi suradnje su razvijanje Sveučilišta i Grada kao prepoznatljivog centra obrazovanja i razvoja uz naglasak na stvaranje novih sadržaja za studente, učinkovita suradnja privatnog, javnog i znanstveno-istraživačkog sektora, povezivanje i suradnja na zajedničkim interesima i sudjelovanju u pripremi projekata za EU fondove i drugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:23