DAMIR JELIĆ

POTPREDSJEDNIK HDZ-a 'Žali se da mora otpustiti 40 ljudi, a sam ih je zaposlio čak 23. Bez natječaja'

Istovremeno je raspisao natječaj za 139. radno mjesto u gradskoj upravi
 Marko Todorov

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a u Ogulinu, kritizirajući najavljenu poreznu reformu Vlade RH, potpredsjednik te strane i karlovački gradonačelnik Damir Jelić rekao je da će zbog te odluke Vlade karlovački gradski proračun biti smanjen za petnaestak milijuna kuna, zbog čega će biti ugroženi mnogi programi, ali i četrdesetak radnih mjesta u gradskoj upravi i gradskim poduzećima.

Istovremeno, Jelić je raspisao natječaj za novo radno mjesto, odnosno 139. u gradskoj upravi, i to za mjesto “višeg referenta za vođenje postupaka i rješenje o nezakonito izgrađenim zgradama”.

Brojna uprava

Kada je postao gradonačelnik Karlovca, u upravi je radilo 23 radnika manje nego danas. Inače, od 20 županijskih središta, samo osam ih ima više zaposlenih u gradskim upravama po broju stanovnika od Karlovca. Oporbeni SDP je izračunao da je od prošle godine samo u dvije komunalne gradske tvrtke, Čistoći i Vodovodu i kanalizaciji, zaposleno čak 18 novih radnika, od toga i dva gradska vijećnika, naravno iz redova vladajućih, Dubravko Strnić iz HDZ-a i Marijan Butković iz koalicijskog HSP AS-a.

Bez javnog natječaja

Svi su zaposleni bez javnih natječaja, jer po zakonu direktori gradskih poduzeća nisu ih obvezni ni raspisati.

U oči upada i primjer iz dva gradska medija, Hrvatskog radio Karlovca i Karlovačkog tjednika. Sa 1. kolovozom na Radiju, na radnom mjestu tehničara, na neodređeno vrijeme, ali s probnim rokom na tri mjeseca, zaposlen je karlovački novinar Branko Obradović, iako se već tada znalo da će zbog spajanja dvaju medija ukupno šest ljudi dobiti otkaze, od toga dva tehničara, te novinarka, fotoreporter, djelatnica u administraciji i grafičarka. Obradović nije među njima, štoviše, dobio je još bolji ugovor, postao je novinar sa stalnim zaposlenjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 11:01